{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben ik zo'n zeurderige vriendin?

Mijn vriend heeft, naast zijn vele werken, nog tijd voor hobby's. Althans die geef ik hem, ik krijg echter die tijd niet...

Afbeelding blog 'Ben ik zo'n zeurderige vriendin?'

Mijn vriend heeft, naast zijn vele werken, nog tijd voor hobby's. Althans die geef ik hem, ik krijg echter die tijd niet. We hebben 2 meiden van 3 en 1 jaar en ik offer mijzelf helemaal op voor hun. Vind ik ook absoluut niet erg, want we hebben er tenslotte samen voor gekozen en ook absoluut geen spijt van. 

Nu werkt mijn vriend beste veel en ongunstige tijden (of heel vroeg beginnen of heel laat thuis komen en soms zaterdags). Zelf werk ik 3 dagen in de week, kantoorbaan. Naast mijn baan ben ik druk met de kids en zorgen dat het huis enigszins schoon / netjes is (lukt helaas niet altijd haha maar dat heb ik laten varen met 2 kids). Alle wekelijkse rituelen komen op mij neer, boodschappen doen, schoonmaken etc. Ik heb dan ook niet altijd savonds, wanneer de kids in bed liggen, zin om iets te gaan ondernemen. Toch wil ik een sport / hobby gaan doen. 

Helaas vanwege mijn reuma, kan en mag ik maar 2 sporten doen namelijk zwemmen of yoga. Beide zit je vast aan bepaalde dagen / uren in de week. Mijn vriend is gestopt met voetbal toen de 2e kwam zodat hij meer tijd met zijn kinderen kon doorbrengen. Maar hij laat het één vallen en neemt er 2 andere sporten voor terug. Die kan hij in zijn eigen tijd in delen.. vaak heel vroeg of 's avonds laat. Dat maakt het voor mij ook weer lastig om wat te ondernemen omdat hij dan alweer weg gaat. 

Laatst heb ik er wat van gezegd, dat ik (notabene op zaterdag) iets voor mijzelf wilde doen. Niet eens iets speciaals, maar we gaan verhuizen dus wilde de zolder opruimen.. lekker muziekje erbij.. alle kinderspullen uitzoeken etc. We houden het bij deze twee dametjes dus prima. Ik had er zowaar echt zin in. Een week ervoor had ik dit al aangekondigd. Toen het eenmaal zover was zei hij dat hij ging hardlopen. Ik stond heel verbaasd te kijken en vroeg ook hoe hij dacht dat te gaan doen met de oudste (de jongste sliep). Nou die kon wel met mij meehelpen boven. Nou dacht het niet! Opruimen met kids erbij werkt niet, mee eens toch? Dus ik werd boos, waarop hij nog bozer werd en zei dat hij door mij dan niet kon gaan hardlopen. Mijn mond viel open en ben gewoon naar boven gegaan... 

Ik ben de hele week al aan het denken, ben ik dan zo'n zeurderige vriendin? Die hem niks laat doen? Ik krijg namelijk vaker dat soort dingen naar mij toegeworpen. En als ik dan zeg dat ik ook eens wat wil doen een sport bijvoorbeeld, dan zegt hij doodleuk 'Dan doe je dat toch lekker?'. Ja wanneer dan...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je