{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ben ik te beschermd?

De kids wilden eten bij ikea, voordat we spulletjes gaan halen voor de slaapkamer. Maar rustig eten...

Afbeelding blog 'Ben ik te beschermd?'

De kinderen mochten kiezen wat we gingen eten. Ze kozen voor ikea. Wat een geluk dat nu de kids daar gratis eten. Na het eten konden we dan nog wat spullen halen voor hun nieuwe slaapkamer. 

De kinderen mogen een plekje uitzoeken en ze gaan vlakbij de playstation zitten. Naast ons zitten 2 dames rond de 25 jaar. Hun praatvolume was best hard. Prima, geen probleem mee, ook mijn kinderen kunnen hard praten. Maar naarmate het gesprek werden mijn kinderen stiller en mijn irritatie hoger.

Jongste zus wilde haar oudere zus toch duidelijk maken dat oudere zus in een foute relatie zat (niet echt een gesprek voor in de ikea maar goed, ieder zijn keuze). We hadden een live soap waar we niet om heen konden vanwege het alles behalve zacht praten. 

Behalve dat mijn kinderen stiller werden, werd iedereen om het tafeltje heen steeds stiller. Ogen draaide naar de zussen, het leek wel eten met de tv aan. Er was alleen 1 groot verschil: bij gtst wordt er niet gescholden!

Het begon met een enkele keer chips en k.u... maar het werden er steeds meer. Het werden uiteindelijk zinnen met 6 keer k.u.. en 2 keer chips en 2 keer ging de haagse deurbel. Mijn dochter zat al met mond open: ohhh dat mag niet he mama! Ik hield me in, maar als mijn kinderen stil worden en zich heel erg bewust zijn van het gesprek van onze buurvrouwen, lukt het me een stuk minder. 

Buurvrouw: "het is gewoon een ku.. situatie, met hem wil ik kinderen, maar door deze ku.. situatie, waarin hij meer klo.e aandacht heeft voor zijn haagse deurbel vrienden en zijn chips werk, komt het er niet van. Ik voel met daar best ku.. over en weet niet wat ik aan deze chips situatie moet doen."

Oke mijn grens is bereikt: dames, ik snap dat er soms rot situaties zijn, maar wilt u zich aub bewust maken van uw volume en scheldwoorden gezien er ook kinderen om jullie heen zitten? Ze gaven hier wel gehoor aan en we konden het gesprek niet meer meevolgen. Maar toen ze weggingen kreeg ik nog wel een opmerking: als je zo netjes bent als je jezelf voor doet komen,  moet je beseffen dat een gesprek afluisteren heel asociaal is!

Ik heb mij ingehouden en nadat ze weg waren kreeg ik wel bijstand van andere "buren", maar niemand die dat openlijk toegaf aan de dames. Jammer...

Maar goed, ik weet ook wel dat mijn kinderen die woorden kennen vanuit school, maar ben ik te beschermend als ik iemand aanspreek die het teveel gebruikt in een ikea restaurant? 

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je