{{ message.message }}
{{ button.text }}

Begeleiding zwangeren bij stoppen met roken

Afbeelding blog 'Begeleiding zwangeren bij stoppen met roken'

In Groot-Brittannië wordt alcoholgebruik tijdens de zwangerschap misschien strafbaar, maar in Nederland zal roken tijdens de zwangerschap steviger aangepakt worden.

Vooral laagopgeleiden blijken in Nederland dagelijks een sigaret op te steken tijdens de zwangerschap. Dit is dan ook de reden dat er een beleid is opgesteld om zwangere vrouwen en hun partners van hun rookverslaving af te helpen.

De (toekomstige) ouders zullen een kwartier lang uitleg krijgen over de gevolgen die het roken kan hebben. Ze krijgen ze hulp om van het roken af te komen en daarnaast zullen artsen en verloskundigen elkaar op de hoogte houden van eventuele vorderingen.

Uit een onderzoek van het NPCF (Nederlands Patiënten Consumenten Federatie) is al eerder gebleken dat zwangere vrouwen 10 tot 12 sigaretten per dag op steken. Blijkbaar is er toch begeleiding nodig voor deze groep zwangeren.

Roken tijdens de zwangerschap kan leiden tot:

  • vroeggeboorte
  • wiegendood
  • gedragsstoornissen
  • groeiachterstand

Het aantal kinderen dat bij de geboorte overlijdt kan met maar liefst 10% afnemen als alle zwangere vrouwen zouden stoppen met roken.

Wat vind jij van het beleid? Laat het ons weten!

Bron: Telegraaf

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je