{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bedtijd!

Af en toe ben ik wel benieuwd maar eigenlijk weet ik het antwoord al wel.. de meeste kinderen onder de 120 cm gaan om 19 uur naar bed of....

Afbeelding blog 'Bedtijd! '

na de geboorte van de ouste werd mij verteld.. lekker veel slapen, dutten en rusten..

Nou, niet bij de kleine van ons! Vanaf dag 1 had ze aan 3 slaapjes genoeg en was ze er altijd gezellig bij! Geen probleem want ze was echt altijd gezellig!

Al snel werden het twee slaapjes en na iets meer dan een jaar werd het er 1.

Dit heeft ze vol gehouden tot 18 maanden. Toen was het slapen voorbij. Geen probleem als ze maar lief vrolijk en gezellig was en dat is nog zo! Eén gouden regel houden wij wel altijd aan. 19 uur naar bed en slapen! En dat ging ook altijd prima!

Maar dat is nu wel anders! Na 3,5 jaar is het avondje voor papa en mama het avondje voor het gezin geworden. Ze is niet vervelend of zeurderig maar als ik haar 19 uur in bed wil leggen gaat dat dus echt niet lukken! Ook laten huilen en gillen werkt niet. (tenminste ik vind een uur gillen echt te veel!)

Nu moet ze naar bed als ze moe is. Meestal rond half 8, 8 uur. En ook weleens later. Maar, geen gezeur en geen activiteiten met mama en papa maar `s avonds! Wij hebben vanaf 19 uur de tijd om de boel op te ruimen en drinken om 20 uur een kopje koffie! ( en om het niet te aantrekkelijk te maken doet dochter lief daar NIET aan mee!)

Wij merken er niet zo heel van van maar de mensen om ons heen vinden het wonderbaarlijk... ligt ze nog niet op bed?? Nee dus, dat zie je toch?

Nou ja, nu ben ik eigenlijk wel benieuwd: Gaan alle kids om 19 uur naar bed of zeggen/ willen alle ouders dat de kids om die tijd boven zijn?

Tags: #Kids & Zo, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je