{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bedankt voor de reminder

Soms vergeet je even dat je dreumes een dreumes is. Fijn dat er af en toe iemand helpt om me daar aan te herinneren.

Afbeelding blog 'Bedankt voor de reminder' Achtergrond blur afbeelding

Ik had zoveel plannen vandaag. Eigenlijk wilde ik naar een tweedehands kledingbeurs in de buurt, maar het ritme van onze kleine dreumes en mijn eigen keuzes gooide roet in het eten. 

Vanochtend na het ontbijt besloten we spontaan om even in de stad te lunchen. We gingen naar een tent waar op dat tijdstip vooral moeders met kinderen zaten, prima dus. We zaten lekker te genieten van ons broodje en besloten nog heel even de stad in te gaan. Het was druk en Elfa was het op een gegeven moment zat, het was tijd om te slapen. Ze was nog wel heel even zoet te houden met wat straatmuzikanten maar toen moesten we echt naar huis. 

Al een paar dagen heeft ze een beetje last van haar buik. Eenmaal thuis gekomen wilde ze eerst wat drinken. Daarna ging ze op haar hurken zitten en begon te jammeren. Zo snel ze kon vloog ze op en zei, broek, broek en begon hem in vliegende vaart uit te trekken. Ik tilde haar op en merkte dat alles onder zat. Alleen maar bruin water, dus snel onder de douche want hier kon geen billendoekje tegenop. Na het douchen heb ik haar op bed gelegd en ze sliep als een roos. 

Ondertussen zag ik het later en later worden en Elfa sliep stug door. Daar gingen mijn plannen voor de beurs. Nou ja, dan maar even op het winkelplein om de hoek boodschappen doen. Daar gingen we, met zijn tweeën en ze vermaakte zich prima. Maar op een gegeven moment begon ze "vervelend" te worden. Alles uit de schappen trekken, weglopen, niet luisteren als ik haar bij me riep. De frustratie liep op en ik moest nog boodschappen doen.

Bij de supermarkt voelde ik in mijn zakken opzoek naar een muntje voor een karretje. Shit, niks bij me! Hoe kon ik dit nu alweer vergeten zijn? 

Ik besloot om even snel door de supermarkt te rennen met Elfa onder mijn arm. Maar je raad het al, daar had ze natuurlijk helemaal geen zin in. Vooral gefrustreerd over mijn eigen planning raakte ik geïrriteerd door haar typische dreumes gedrag. Alles moest gevoeld en gepakt worden en nog steeds liep ze alle kanten op behalve de kant die ik op wilde. Getild wilde ze al helemaal niet. Dan houd ze zich als een lappenpop in mijn armen en gaat zover mogelijk achterover hangen zodat je denkt, die breekt straks in tweeën. 

Ik had bijna alles en was bij de broodafdeling. Natuurlijk had ze weer een mand gevonden met iets interessants en was de zakjes crackers er één voor één aan het uit halen en bekijken. Ik wilde alweer bijna geïrriteerd naar haar toelopen toen er achter me een vrouw kwam aanlopen die breed lachend zei: "wat heerlijk om te zien dit". Ik glimlachte maar schaamde van binnen. Ik was helemaal niet aan het genieten maar me aan het opvreten. 

De knop ging dan ook direct om. Bij elk mandje waar iets interessants lag keken we wat erin lag. En als ze iets pakte om te voelen voelde we samen de gekke structuren. Ineens was ze helemaal niet vervelend maar gewoon mijn ondernemende, onderzoekende meisje. Ze was de wereld aan het ontdekken en ik genoot ervan. 

Bedankt voor de reminder onbekende mevrouw. Ik was even vergeten dat haastige spoed zelden goed is. En dat ik de tijd moet nemen om me aan te passen aan het dreumes tempo. 

Samen liepen we naar de kassa. Toen ze het brood uit het mandje pakte om het zelf te dragen vond ik dat heel lief. Ze wilde helpen. En zelfs toen het brood een beetje werd fijn geknepen en daarna voor de voeten werd gegooid van een shoppende student, lachte ik om haar ietwat lompe actie, samen met de student. 

Soms heb je even iemand van buitenaf nodig om je te herinneren aan je eigen tekortkomingen. Dus nogmaals, bedankt vreemde mevrouw! Je hebt ons supermarkt avontuur gered en deze mama weer even bij de les gehouden. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je