{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bambix rijstwafels

Vanaf acht maanden mag je de naturel rijstwafeltjes van Bambix geven. Dit zijn mooie handzame rondjes waarop jouw kindje lekker kan bijten en sabbelen. We vertellen je graag alles over Bambix rijstwafels.

Afbeelding blog 'Bambix rijstwafels'

Hoewel je kindje eerst alleen leeft van melk, moedermelk of flesje, komt er een moment dat je baby overgaat op vast voedsel. Vaak begin je eerst met een papje of een fruithapje en breid je dit langzaam uit tot meer. Hier zal meer informatie volgen over de hoe dit het beste kan worden opgebouwd en over welke tussendoortjes geschikt zijn. Specifiek zal worden gekeken naar de rijstwafels van Bambix.

Het moment waarop je melk gaat afwisselen met andere voeding is verschillend. Vanaf vier maanden mogen kindjes bijvoorbeeld al fruithapjes gaan eten. Tijdens het geven van borstvoeding wordt vaak geadviseerd eerst 6 maanden volledig borstvoeding te geven. Dit is echter ook afhankelijk van jouw kindje. Het ene kindje is er eerder aan toe dan de andere.

Vast voedsel

De vaste voeding wordt vervolgens vaak uitgebreid naar drie maaltijden per dag. Eerst de gepureerde fruit- en groentehapjes en misschien pap als ontbijt. Daarnaast zijn tussendoortjes net zo belangrijk. Het maagje van jouw kindje is nog klein, de maaltijden bestaan uit kleine porties en om daarom is het belangrijk om de drie hoofdmaaltijden aan te vullen met tussendoortjes.

Verantwoorde tussendoortjes

Natuurlijk wil je het beste voor je kindje en kies je hoogstwaarschijnlijk voor gezonde tussendoortjes. Vanaf acht maanden mag je de naturel rijstwafeltjes van Bambix geven. Dit zijn mooie handzame rondjes waarop jouw kindje lekker kan bijten en sabbelen. De wafeltjes zijn helemaal afgestemd op de behoefte van een kindje van die leeftijd. Ze zijn gemaakt van zilvervliesrijst wat goed is voor de darmpjes. Daarnaast zijn ze erg verantwoord doordat ze geen gluten en veel minder zout dan de gewone rijstwafels. Het is met name voor kinderen jonger dan een jaar niet verstandig veel zout te consumeren. Daarnaast is er ook geen suiker toegevoegd en bevat het geen koemelkeiwit, lactose en soja eiwit. Ze zijn niet heel erg groot en worden door vermenging met speeksel wat sompig waardoor er nagenoeg geen verstikkingsgevaar is. Kortom, een verstandig tussendoortje wat ze vaak ook nog erg lekker vinden.

Bambix rijstwafels met honing

Naast de naturel rijstwafeltjes heeft Bambix ook rijstwafels met honing in het assortiment. Deze zijn van nature iets zoeter. Deze rijstwafeltjes zijn voor kinderen vanaf 1 jaar in verband met de honing. Het is niet verstandig om kinderen jonger dan 1 jaar honing te geven. Honing kan de bacterie Clostridium Botulinum bevatten die de gifstof Botuline aanmaakt. Hierdoor kan hevige voedselvergiftiging optreden. In Nederland komt dit zelden voor maar baby’s tot twaalf maanden zijn hier wel gevoelig voor. Ze kunnen dan zuigelingenbotulisme krijgen met alle gevolgen van dien. Zonder behandeling kunnen kindjes daar zelfs aan overlijden. Daarom is het beter om honing te vermijden voor jouw kindje tot hij of zij een jaar is.

Zo wordt het assortiment tussendoortjes steeds groter, je kan te kust en te keur en je kindje kan heerlijk verantwoord snoepen. Belangrijk is om het leeftijdsadvies op de verpakking in de gaten te houden.

Geschreven door mama Jannie

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je