{{ message.message }}
{{ button.text }}

Balonnen, een natuurramp!

Tweede Kamerlid Carla Dik wil dat het verboden word voor winkeliers, om gratis balonnen weg te geven. Maar Is dat dé oplossing??

Afbeelding blog 'Balonnen, een natuurramp! '

Gratis ballonnen, een goede manier voor winkeliers om aandacht te trekken. En reken maar dat het werkt. Tweede-Kamerlid Carla Dik van de ChristenUnie maakt zich er boos om, omdat het belastend is voor het milieu.

Ja, waar trek je de grens? Mijn kinderen worden toch altijd heel erg blij van de gratis ballonnen die voor het oprapen liggen. En ik zorg er ook altijd voor dat ze gewoon mee naar huis gaan, waar ze na een paar dagen netjes in de kliko belanden. Is het inderdaad iets waar we maar gewoon een streep doorheen zetten, of is een ballon loslaten gewoon net zo iets als een blikje op straat gooien? Dat doe je gewoon niet.

Want als straks de ballonnen weg zijn, wat verzinnen ze dan weer? Mogen kinderen dan ook geen snoep meer op straat eten, omdat ze dit kunnen laten vallen en laten liggen?

Waarom worden ouders niet gewoon aangesproken, op dat kinderen de ballonnen niet zomaar ergens moeten neerkwakken? Als ze er eentje aanpakken, dienen ze die ook mee te nemen. En de ouders zijn daar toch altijd bij? Althans ik moet de eerste 12-jarige nog tegenkomen die oprecht blij word van een ballon.

Ik zei het al eerder, ik word soms zo moe van al die regels om asociaal gedrag in te tomen. Asociaal gedrag is gewoon onacceptabel en daar zouden we niet zoveel aandacht aan moeten besteden door overal weer regeltjes voor te stellen. Het is gewoon asociaal als je een blikje, papiertje of ballon maar ergens neergooit. En die ene keer dat een harde windvlaag, de ballon van zoonlief meeneemt kan de natuur vast wel aan. 

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je