{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat zit er in mijn vluchttas?

Afbeelding blog 'Wat zit er in mijn vluchttas? ' Achtergrond blur afbeelding

De één wil hem liever niet klaarzetten ivm een gewenste thuisbevalling en de ander heeft hem met 34 weken al klaar staan. Ik val onder de laatste categorie. Namelijk een dag niet goed gepland, is een dag niet geleefd in mijn geval. Lees je mee wat ik allemaal klaar heb staan?

Al vanaf het begin van deze zwangerschap wist ik zeker dat ik wederom een ziekenhuis bevalling wilde. De vorige bevalling van Lynn is mij goed bevallen (haha ;-)) en waarom zou ik dan afwijken? Het enige wat anders dan anders is, is dat ik tot nu toe niet op de lijst sta voor een inleiding maar echt moet wachten tot de bevalling begint. Als ik heel eerlijk moet zijn, vind ik dat ontzettend spannend. Je weet niet waar je aan toe bent en heb je op zo’n moment nog wel genoeg tijd om de laatste spullen te pakken die mee moeten?

Tijdens mijn vorige bevalling heb ik mij keurig aan verschillende lijstjes gehouden wat ik kon vinden op internet. Met als gevolg, een mega hutkoffer mee en daar minder dan de helft van gebruiken. Dit wil ik deze keer dus toch een beetje anders gaan doen en heb ik met behulp van andere blogs en mijn eigen ervaring een lijstje gemaakt.

Wat zit er in mijn tas? 

* Bevalshirt

* Schone pyjama

* Boxershorts

* Sport BH’s, dit omdat ik flesvoeding wil geven en de stuwing dan iets tegen kan gaan.

* Dikke sokken

* Makkelijke kleding voor terug naar huis

* Chill pak

* T-shirts

* Trui

* Haarborstel

* Shampoo

* Elastiekjes

* Lenzen + vloeistof

* Bril

* Tandenborstel

* Lippenbalsem

* Mondkapjes! (heel belangrijk in deze periode)

Voor de man heb ik:

* Onderbroeken

* T-shirts

* Tandenborstel

* Deo

Vluchttas voor de baby:

* Maxicosi

* Omslagdoek

* Setje maat 50

* Setje maat 56

* Setje maat 56

* Jasje

Vluchttas voor Lynn:

Hier moest ik ook even goed over nadenken. De vorige keer hadden wij alleen een hond die een nachtje uit logeren moest. Maar nu is Lynn er natuurlijk ook. De meeste dingen die ze mee moet hebben, gebruikt ze dagelijks. Dus dat kan pas op het laatste moment gepakt worden. Wat er op haar lijstje staat voor mee:

* Pyjama

* 2 setjes kleding

* Haarborstel + elastiekjes

* Babyfoon

* Knuffels

* Tandenborstel

* Luiers en billendoekjes

Ik ben heel benieuwd wat ik dit keer ga gebruiken. Hadden jullie veel mee naar het ziekenhuis?

Tip: Ik heb verschillende dingen in zakjes (ikea) gedaan, zodat Danny het er makkelijk bij kan pakken als er iets nodig is. Zo ontstaat er bijvoorbeeld geen verwarring over het eerste pakje oid.

Afbeelding blog 'Wat zit er in mijn vluchttas? '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je