{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waan je in Aziatische sferen en bewonder de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark

Wist jij dat panda's carnivoren zijn?

Afbeelding blog 'Waan je in Aziatische sferen en bewonder de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark'

Reuzenpanda's zijn uniek in Nederland. Twee jaar geleden bracht Ouwehands Dierenpark mannetje Wu Wen en vrouwtje Xing Ya naar ons kikkerlandje in de hoop dat ze samen voor jongen gaan zorgen! Ontmoet de reuzenpanda's en betreed de mystieke wereld van het traditioneel Chinese gebouwde Pandasia in Ouwehands Dierenpark. 

Panda's zijn solitaire dieren, dat betekent dat ze het liefst alleen leven. Ouwehands Dierenpark heeft daar goed rekening mee gehouden toen de reuzenpanda's in 2017 naar Nederland werden gehaald. Het verblijf van de reuzenpanda's maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch leefgebied, dat onderdak biedt aan verschillende Aziatische diersoorten. De grootte van het Aziatische gebied is 9.000 vierkante meter, waarvan 3.400 vierkante meter is bestemd voor het reuzenpandaverblijf! Het verblijf bestaat uit twee delen; een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje en vrouwtje. 

Reuzenpanda's zijn unieke dieren en iedereen is er gek op. Maar, hoeveel weten jij en je kids eigenlijk over dit bijzondere dier?

Wist je dat...?

  • De reuzenpanda komt alleen in China in het wild voor. Het is daarom heel bijzonder om een reuzenpanda in een ander land dan China te zien, ook in een dierentuin. Slechts 20 dierentuinen ter wereld hebben reuzenpanda's! 
  • De reuzenpanda is carnivoor maar eet het allerliefst bamboe. Dit komt omdat de reuzenpanda een beer is, en beren zijn carnivoren. Omdat prooien te snel zijn voor de panda, waardoor een panda de prooi vaak niet kan vangen, heeft de panda zich aangepast op een dieet van planten. De voorouders van de panda aten dus wel vlees, maar de panda van nu niet meer.
  • De reuzenpanda heeft een extra duim waardoor hij gemakkelijk bamboestengels kan pakken en vasthouden
  • De reuzenpanda moet veel bamboe eten omdat planten moeilijk te verteren zijn en hij een spijsverteringskanaal van een vleeseter heeft.
  • De reuzenpanda heeft, net als de huiskat, verticale pupillen.
  • De reuzenpanda kan heel goed ruiken en gebruikt geluiden en geuren om met zijn soortgenoten te communiceren. 
  • De paartijd van panda's is van maart tot april. Het vrouwtje laat dan sporen achter op bomen zodat het mannetje naar haar op zoek kan gaan. Het vrouwtje is maar één tot drie dagen vruchtbaar per jaar, dus als de mannetjes het vrouwtje hebben gevonden, moeten ze ook nog geluk hebben dat het 'haar dag' is. Dat maakt de voortplanting heel moeilijk en het is ook de reden dat panda's in een dierentuin worden gehouden. 

Het mooiste pandaverblijf ter wereld!

Het is dus heel bijzonder om reuzenpanda's in het echt te zien. Ouwehands Dierenpark is de enige dierentuin in Nederland die reuzenpanda's heeft, en ook een van de weinige ter wereld! 

Aan werkelijk alles is gedacht om de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya op hun gemak te laten voelen. De bezoekers wanen zich ook in Aziatische sferen: op de daken van het Jungle restaurant is kunstgras gelegd om dit gebouw een natuurlijke uitstraling te geven. De Chinese delegatie noemde tijdens de inspectie het verblijf niet voor niets 'het mooiste pandaverblijf ter wereld"! 

Wil jij de reuzenpanda's bewonderen samen met je kids? Klik hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je