{{ message.message }}
{{ button.text }}

Recensie: Gekke Geit door Mjon Stark

Een bijzonder prentenboek voor iedereen die zich een beetje anders voelt

Afbeelding blog 'Recensie: Gekke Geit door Mjon Stark' Achtergrond blur afbeelding

Met de opkomst van internet en digitale druktechnieken heeft ook het uitgeven van boeken in eigen beheer een vlucht genomen.

Auteurs die in eigen beheer uitgeven hebben niet de marketing machine van de reguliere uitgeverijen achter zich, maar krijgen daar wel een grotere vrijheid en autonomie voor terug. Vrijheid om het boek te maken precies zoals zij in gedachten hebben zonder de bemoeienissen van uitgevers die misschien hele andere ideeën hebben over het boek dat jij met zoveel liefde en inspanning hebt bedacht.

Een perfect voorbeeld van zo'n boek is het kunstzinnige Gekke Geit van Mjon Stark. Met een succesvolle crowdfunding actie is het startkapitaal verzameld voor de eerste druk van dit eigenzinnige prentenboek. 

Afbeelding blog 'Recensie: Gekke Geit door Mjon Stark'

Het verhaal over een geitje dat niet helemaal conform de standaard is en steun zoekt bij andere aparte dieren is een troostrijk boek voor iedereen die zich wel eens anders dan anderen voelt.

Auteur Mjon Stark is naast splinternieuw kinderboekenauteur en illustrator een erg creatief en divers grafisch ontwerper en dat zie je meteen aan het boek af.

De betoverende afbeeldingen die zijn gemaakt van bijzonder ingenieus uitgesneden figuren geven dit toch al bijzondere boek een heel eigen atmosfeer mee. De bijzondere dieren als de Pangolin en de Axolotl zijn treffend afgebeeld en maken meteen nieuwsgierig naar deze relatief onbekende diersoorten. 

Afbeelding blog 'Recensie: Gekke Geit door Mjon Stark'

Maar niet alleen de illustraties in het boek zijn bijzonder, het boek zelf mag er ook zijn! Een luxe linnen rug en met metaal afgezette hoekjes geven deze mooie hardcover uitgave een heel sjiek uiterlijk.

Dit bijzondere boek is verkrijgbaar in een beperkt aantal winkels in de regio Den Haag en omstreken en natuurlijk ook online via de website van Mjon

Feit blijft dat het uitgeven van een boek niet eenvoudig is en dat dus ook succesvol uitgeven in eigen beheer niet aan veel mensen is voorbehouden. Des te meer respect voor de auteurs die dit pad kiezen en het wel lukt. 

Helemaal fantastisch wanneer er dan ook nog eens zo'n bijzonder en mooi prentenboek wordt afgeleverd. Hulde!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je