{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd

Welk cadeau past bij welke leeftijd?

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd' Achtergrond blur afbeelding

De feestmaand staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om cadeautjes in te slaan! Maar wat nu als je niet zo goed weet wat je moet kopen? Vooral voor baby's en peuters is dit vaak lastig in te schatten. Toch is er een passend cadeau voor iedere leeftijd. Wij helpen je een handje in deze blog! 🙌🏻

Prénatal heeft het leukste speelgoed voor de allerkleinsten! Hier vind je passend speelgoed voor elke leeftijdsfase tot en met 4 jaar. Dit zijn belangrijke jaren waarin je kindje heel veel nieuwe dingen leert. Door te spelen met het juiste speelgoed stimuleer je dit leerproces. 

Vanaf 0 maanden

In de eerste maanden is het voor baby's lastig om dingen vast te pakken, wel kunnen ze kijken of luisteren naar speelgoed. Wist je bijvoorbeeld dat je baby al in de baarmoeder gevoelig is voor geluiden? Ook na de geboorte blijft je kleintje van muziek genieten. Tip: hang een muziekmobiel boven de box of het wiegje, hiermee stimuleer je niet alleen de kijk- en luistervaardigheid, maar ook de verbeeldingskracht!

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 3 maanden

Als je kindje al iets ouder is, kan hij met meer aandacht naar dingen kijken en luisteren. Vanaf ongeveer 3 maanden kunnen baby's zelf speelgoed vasthouden en dan beginnen ze steeds grotere dingen leuk te vinden. Leuk speelgoed voor deze leeftijdscategorie is bijvoorbeeld een rammelaar, een knuffel of een doekje. Laat je kindje verschillende materialen voelen, zoals zachte, gladde en ruwe stofjes. Ook een speelkleed met spiegeltjes of belletjes is een ideaal cadeau!

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 6 maanden

Rond 6 maanden beginnen veel baby's te brabbelen, speelgoed dat geluid maakt vinden ze daarom extra interessant. Ook is dit het moment dat je je kindje in een loopstoel kunt zetten, hiermee kan hij zich voortbewegen zodra hij kan zitten, maar nog niet kan lopen. Veel loopstoeltjes hebben een blad met speelgoed waar je kindje wel even zoet mee is. 

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 9 maanden

Vanaf 9 maanden wordt de motoriek steeds beter en dit kun je stimuleren met speelgoed waarbij je kindje bijvoorbeeld moet stapelen (en omgooien). Ook is het leuk om alvast een loopwagentje, waarmee ook op de grond gespeeld kan worden, in huis te halen. Hoge mate van interactie en alvast de prikkeling tot staan en optrekken. 

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 12 maanden

Wanneer kinderen ongeveer een jaar oud zijn, beginnen ze met lopen. Om deze ontwikkeling te stimuleren, kun je bijvoorbeeld een blokkenkar aanschaffen. Ook leren kinderen steeds beter kleine opdrachten te begrijpen, deze vormenstoof gemaakt van hout stimuleren de oog- en handcoördinatie van je kindje. Zo leert hij vormen, dieren en kleuren te herkennen. Tip: laat je kind ook zo nu en dan alleen spelen, zodat hij zichzelf leert te vermaken!

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 18 maanden (1,5 jaar)

Het zetten van stapjes is vaak al onder de knie, tijd voor de volgende uitdaging: loopfietsje! Er zijn veel verschillende soorten die als het ware meegroeien met je kindje door van drie- naar twee wielen te gaan. Ook een houten fototoestel is nu perfect bij deze leeftijd, je kindje kan zich steeds beter inleven in een rol en doet papa en mama na :)

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 2 jaar

Grote kans dat puzzelen en telefoneren de aandacht trekt bij je kindje. De puzzels zijn al wat veelzijdiger dan in het begin en je kindje kan zich al wat langer concentreren. Heel leuk om telefoongesprekjes samen na te bootsen - Hallo, belt Sinterklaas nu?! Neem maar even op ;)

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Vanaf 3 jaar

Wow, je kindje wordt groot hè?! Wat perfect nu is, is een keukentje! Heerlijk kokkerellen, iedereen voorzien van taartjes en koffie en goed blazen als iets uit de oven komt natuurlijk! Is jouw kindje al geïnteresseerd in het maken van muziek? Een blokfluit op deze leeftijd kan echt een schot in de roos zijn.  

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

Heb jij ook nog goede speelgoed tips? Sharing is caring!!! 

Afbeelding blog 'Het perfecte cadeau voor iedere leeftijd'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Advertisement
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je