{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geniet ervan: zwangerschapskussen gevecht

Baby stuff

Afbeelding blog 'Geniet ervan: zwangerschapskussen gevecht'

Natuurlijk kwam er ook babyspullen aan te pas en vooral de baby talk. Covid heeft er wel voor gezorgd dat dit meestal online verliep waardoor de goed bedoelde raad mooi genegeerd kon worden als het teveel werd. Ook werd de doos reeds gekochte spullen naar boven gehaald, want zo heel af en toe kwam ik in de primark, zeeman,c&a of kruidvat en had je van die leuke Winnie the Pooh spullen waar ik na 25 jaar nog steeds om smelt! Toch een van de leukste momenten was wel dat mama en dochter heel even "het risico" namen en we naar de recent geopende 2de hands babywinkel gingen. Mooie stukken voor een prikje!

Uiteindelijk werden babyspullen een haat liefde verhouding. Er moest een inventaris gemaakt worden wat ik had en nog moest hebben, maar ik had geen fut door jawel discussies.

"Waarom zou ik mijn kind in 2de hands durven steken, wij konden ons dat perfect veroorloven!"

Er zijn zeker stukken die nieuw gekocht worden, maar vooral de kleding en spullen die tijdelijk gebruikt worden (lees onder een jaar). Heb ik moeite om nieuw te kopen, om nog maar te zwijgen van de nieuwprijs! Ik mag dan ook wel geluk hebben dat ik de laatste in de vriendengroep ben die aan kids begint, de zolders zijn open getrokken en keuze genoeg! Om nog maar te zwijgen wat er thuis nog op zolder stak van mij vroeger. (Dat is echt een andere blog waard!)

Toch schoot traditie in mijn hoofd want, waar dat de jonge generatie het niet erg vindt om een "centje" te geven, wilt de oudere generatie toch echt wel een cadeautje aanbieden. Maar wat ging er op die lijst?

Na veel zuchten, vloeken en boekjes lezen en praten werd het besluit genomen. Er komt een lijst! Spullen die we nodig hebben maar ook hebbedingen zoals een doomoo seat gooide ik erop. Zonder schuldgevoel, wie die kocht: Dank u wel! Zo werden er ook dingen voor op lange termijn erop gezet een dekbed, kussen enz. Na veel zoeken en afwegen denk ik dat de lijst vervolledigd is. Een lijst van "maar €1500". Hierbij hebben wij nu het plan gemaakt dat wie echt iets vraagt om van de lijst te kopen die krijgt het en de rest heeft de rekeningnummer.

Ik ben wel blij dat ik er nooit heb voor gekozen om een hele babywinkel rondleiding te doen, maar echt specifiek voor bepaalde attributen ging.

Toch is het wel leuk als je van die grappige verhalen over bv het zwangerschapskussen hoort, de ene vind het niet handig en de andere kan er niet zonder. Zo kwam er in een gesprek erop neer (met een oudere persoon) over die tweede vent in bed. Heel even keek ik haar vragend aan. Het ging erover dat de dochter van een vriendin ... (je kent het wel) van haar man was gescheiden, maar als ze dus ergens henen ging en bleef slapen nog steeds het zwangerschapskussen meenam. Nu vonden die 2 oudere dames (want het was van horen zeggen, tuurlijk ;) ...) toch wel erg raar want dat was in hun tijd zo niet! Hun reactie deed mij aan het lachen, tot ik de "ja lach er maar mee maar wat ga jij doen? Ga je ook zo'n worst in bed leggen?". Daar stond ik dan!

Nu zoals ik al zei komt advies vaak terug als je voor het eerst zwanger bent en alsof het in de lucht hing, ging het 2 weken later er weer over. Nu deze vriendin had er veel baat bij door haar bekkeninstabiliteit. Iets waar ik heel eerlijk de dood voor ben op dat ogenblik!

Bekkeninstabiliteit, mijn fysieke voorgeschiedenis is een ramp maar er komt er op neer dat ik de laatste 5 jaar hard heb gewerkt om mij fysiek terug op te krikken. Met een stevige holle rug en een permanente ontsteking in mijn been was dat niet makkelijk. Het is goed gekomen en heel eerlijk tot 8ste maand ging dat vrij vlot.

Daar zaten we dan buiten in de late zomerzon,op 1,5 meter afstand, te overlopen wat toch echt wel handig was. Ik had dan het verdict gekregen dat borstvoeding geen optie was met mijn medicatie dus voor mij was het een gedane zaak. Die worst kwam er niet in, niet alleen om die reden maar ook omdat ik graag ruimte heb in bed. Ik lig niet graag links en rechtsdraaiend worstelend, om nog maar te zwijgen welke accidenten er mee zouden gebeuren als ik er mee in het rond sla! Nu ben ik dan nog maar 4 maand maar het buikje groeit en de rug trekt mee,de eerste waarschuwing komt van de kinesist en ja ik voel het ook, het is tijd voor een oplossing.

Waar je normaal de babybeurzen of winkels kunt afschuimen is dat in 2020 niet echt mogelijk maar gelukkig hebben we sociale media! Er kwam reclame voorbij komt met online babybeurs het laatste weekend van september. Buiten wandelen, de noodzakelijke winkels bezoeken en beperkt sociaal contact, zag ik niet in wat ik te verliezen had. Het grappige is wel dat ik eigenlijk een beurs bezocht meer dan 300km van mijn deur! Nu ja dat was dus het kortste met vakantie dat ik dit jaar zou geraken, dus ging ik virtueel op bezoek in Friesland, met een kopje thee in de hand scroll ik door de deelnemers, de doula's, yoga center en ondersteunende initiatieven skipte ik en richten mij vooral op de babyspullen. Heel veel leuke duurzame spullen, met felle kleuren en veel mogelijkheden. Ook kwam er weer de typische worst voorbij die ik weer snel afsloot maar een van de volgende pagina's was toch wel mijn oplossing.

Ontmoet All about støv met haar Belly Drop, een kussentje dat net de buik ondersteund.

Trots stuur ik het door naar mijn vriendin die er maar wat luchtig op reageert. "Voor die prijs heb je zo'n grote." Ja weet ik wel maar, dat wil ik niet. Ik wil een compromis, ik legde mijn man het dilemma uit niet echt hopend op een antwoord tot hij zegt "Ik slaap toch op zo'n kussen, als je zo je dutje gaat doen probeer het dan eens?". Hier had ik al moeten weten dat mijn zwangerschapsdementie serieus aan het toeslaan was! Nee, alle gekheid op een stokje hij had gelijk, hierbij de tip: heb altijd een partner in crime voor ideeën te wisselen!

Tot op dit moment heeft de drop mij nog altijd niet gestoord, mijn man vind het iets minder want het verdeeld ons in bed maar het was dit of die irritante worst en dat zag hij helemaal niet zitten.

Het ondersteund heel goed mijn rug maar ook mijn buik vooral aan de kant waar ik mijn uitpuiling heb in de rug. Toen gisteren de vroedvrouw langs kwam voor een check up keek ze even naar dat ovale ding in bed, interessant was de reactie. Door de commotie ben ik er niet op ingegaan maar als ze volgende week komt ga ik haar wel de tip geven. Ik ben hier echt super tevreden van en zoals ik Marjolein heb laten weten als ze ooit een magnetron versie maakt ik ben verkocht!

PS: Marjolein van All about støv heeft mij niet omgekocht! Als ik iets heel handig vind laat ik dit eerlijk weten en dit kussen heeft mij ondertussen al veel geholpen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je