{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!

Als de schoentjes (super snel) worden geleverd, ligt Ezra nog te slapen... Dit is meteen de eerste test voor mama; kan ik deze verleiding weerstaan? Zelfs de schoenendoos vind ik namelijk al prachtig...

Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'

Mijn eerlijke antwoord; nee. Als ik de doos alvast (stiekem) open maak is mijn eerste indruk: wauw, wauw, wauw!! Terwijl Ezra nog heerlijk ligt te slapen worden de schoenen door mij al even goed bekeken / bevoelt.

Vrijwel als eerste valt mij de rubberen neus op, hoe handig is dit dan?! Veel peuter / jongens mama’s zullen het met me eens zijn als ik zeg dat dit echt een perfecte uitvinding is! Hier thuis zijn het namelijk altijd de ‘neuzen’ van de schoen die als eerste ‘gebruikerssporen’ beginnen te vertonen. De heldere gele kleur en het soepele leer maken deze schoen tot een ware eyecatcher!

Waar ik wel over begin te twijfelen is de stuggere zool, Ezra is nu (bijna) 2,5 jaar en tot nu toe koos ik altijd voor een flexibele zool.

Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'
Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'
Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'

Inmiddels wordt Ezra wakker, ik verpak de schoenen weer netjes in de doos. Uiteraard mag hij van mij zelf de schoenendoos openen. Ook Ezra lijkt meteen enthousiast te zijn! Het kaartje moet er van hem direct af geknipt worden zodat hij ze kan gaan dragen :-)

De schoentjes sluiten mooi aan bij z’n smallere voetjes en van de stuggere zool lijkt hij helemaal geen last te hebben! Hij mag ze van mij meteen binnen in gaan ‘lopen’ (lees; springen, klimmen en glijden).

Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'

Voordat we naar buiten gaan met de schoentjes wil ik ze nog impregneren. Door schoenen in te spuiten met een impregneerspray, maak je ze water- en vuilafstotend, waardoor ze beschermd zijn tegen invloeden als regen, sneeuw, waterplassen. Persoonlijk vind ik dit altijd erg belangrijk zodat we ook langer plezier kunnen beleven van deze toffe schoen!

Ook de rest van de week kiezen we steeds weer voor z’n nieuwe gele schoenen (zoals hij ze zelf blijft noemen) en iedere dag sta ik weer versteld van het feit dat deze schoenen echt ‘Ezra-proof’ lijken te zijn.

Iedere andere schoen zit na 1 week ‘peuter-gebruik’ al onder de gebruikerssporen weet ik uit ervaring maar dat is hier absoluut niet het geval! Door deze schoentjes voorzichtig op te wrijven met een zachte borstel over droge doek zien ze er weer uit als nieuw :-)

Ik heb het idee dat ook Ezra ze graag draagt (en vooral ook heeel mooi vindt), als we naar de dierentuin en later de week ook nog naar het strand gaan, verkiest hij allebei de keren z’n ‘nieuwe gele schoenen’ boven z’n geliefde laarsjes.

Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'

Het eindoordeel

Welk cijfer geven jullie het uiterlijk van de schoenen?
Hier kan ik niet anders dan een 10 geven! De mooie kleuren, het soepele leer en de stoere look overtuigen mij vanaf de aller eerste minuut!

Welk cijfer geven jullie de kwaliteit van de schoenen?
Ook hier een welverdiende 10. 

Welk cijfer geven jullie het gebruiksgemak van de schoenen?
Een 8. De schoenen dragen makkelijk maar door de lange veters moeten ze wel verplicht met een 2 dubbele knoop gestrikt worden.

Welk cijfer geven jullie het speelproof-gehalte van de schoenen?
Zeker een 10 absoluut een ‘speeltuin-proof’ schoen!

Welk cijfer geven jullie het draagcomfort/zit lekker gehalte?
Voor mij moeilijk te beoordelen maar vermoed toch zeker een 9! Ze worden hier graag gedragen en aangezien Ezra de hele winter eigenlijk alleen maar z’n laarsjes heeft gedragen geeft dit in mijn ogen aan dat ook hij tevreden is met de schoentjes.

Welk cijfer geven jullie het stoer-gehalte van de schoenen?
Dit kan ook niets anders dan een 10 zijn! En de toffe gele kleur matcht perfect bij de zomercollecties van dit jaar :-) 

Afbeelding blog 'Ezra en Anne testen Red-Rag schoenen!'

Tot slot

Voor mij was Red-Rag een relatief onbekend merk maar wat ben ik blij dat ik ze via deze test heb leren kennen! Dit is namelijk zeker een merk dat bij ons past, in de toekomst zullen wij dus ook zeer waarschijnlijk nog een aankoop doen :-)

Zelf omschrijven ze zich als;

‘Red-Rag is een uitdagend en prikkelend - eigenwijs Nederlands schoenenmerk. Met uitgesproken schoenen die zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en bijzondere materialen.’

En dat kunnen wij op dit moment alleen maar beamen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je