{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit is dé kinderkamer trend van het moment!

Inspiratie voor een babyproof junglekamer!

Afbeelding blog 'Dit is dé kinderkamer trend van het moment! '

Kersverse mama’s en mama’s to be: opgelet! Last van nesteldrang en heb je geen idee hoe je de babykamer wil gaan inrichten? Dan kunnen wij je misschien helpen! Lees je mee?

Jungle

Een trend die je in 2018 al heel veel hebt gezien is de jungle trend. Deze leuke trend zet zich in 2019 gelukkig nog even door en zie je niet alleen in kinderkamers maar ook in babykamers! De junglekamer heeft iets weg van een urban jungle inrichting, maar dan iets speelser met kinderlijke elementen. In deze blog lees je tips en doe je inspiratie op voor het inrichten van een jungle babykamer! 

Shop till you drop!

Er zijn veel leuke thema’s die je kunt kiezen voor de babykamer. De één houdt van simpel en minimalistisch en de ander houdt juist van veel accessoires en drukke patronen. Thema’s voor babykamers waar je aan kunt denken zijn Jip en Janneke, Nijntje, dieren, western/bohemian, avontuur, monochroom, zwartwit en natuurlijk jungle! Bij het verzamelen van meubels en accessoires voor de babykamer kun je het beste langs veel verschillende babywinkels gaan. Zo zorg je er voor dat jouw interieur uniek is. Let er natuurlijk wel op dat je steeds items aanschaft die bij het thema jungle passen. Een tip voor kersverse ouders of een stel dat bijna ouders wordt, koop een lekkere stoel of een hangstoel voor in de babykamer. Dat gaat zeer van pas komen tijdens de eerste fase waarin je kindje hoogstwaarschijnlijk nog niet doorslaapt!

Dit bericht bekijken op Instagram

Our jungle themed nursery ????????

Een bericht gedeeld door Liam & Revi (@littleidenticals) op

Kleuren, printjes & accessoires

Een babykamer met als thema 'jungle' heeft een uitgesproken uitstraling. Groen is bij uitstek de kleur die je het meeste terugziet, dus daat moet je wel van houden! Het is ook erg leuk om zwart en wit te combineren met botanische patronen. Aardetinten kun je verwerken door houten accessoires te gebruiken! Een andere manier om natuurlijke materialen terug te laten komen is bijvoorbeeld door een rieten vloerkleed neer te leggen. Om het kamertje helemaal af te maken leg je een paar knuffels neer, zoals een olifant, een giraffe of een aap. Bekijk onderstaande foto's voor meer babykamer inspiratie! 

Nachtrust voor je baby

Aangekomen bij het babyproof gedeelte van de jungle kamer! Het belangrijkste van een babykamer zijn namelijk niet persé de looks, maar of je baby ook goed kan slapen. Dit hangt af van veel factoren en één daarvan is de juiste raambekleding. Het gordijn is een klassieker en nog altijd de beste keuze voor de babykamer. 

Kies voor een verduisterende stof zodat de kamer heer-lijk donker wordt! Het is namelijk bewezen dat je beter slaapt in een pikdonkere slaapkamer! Je kunt het gordijn goed combineren met rolgordijnen, maar je kunt ook enkel voor rolgordijnen kiezen. Voordelig en prima voor een babykamer! Jaloezieën staan ook erg stoer, een leuk voordeel is dat deze geleverd worden met een kindveiligheidsysteem. Dus wanneer je kind een paar jaar ouder is en aan in de kamer aan het spelen is, er geen ongelukken kunnen gebeuren met de touwtjes van de jaloezieeën. Wanneer er iets achter blijft hangen, schieten de touwtjes automatisch los! Dit geeft je moederhart ook een gerust gevoel.

Mocht je nog meer inspiratie willen, neem een kijkje op Pinterest en Instagram

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veneta. 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je