{{ message.message }}
{{ button.text }}

Boekrecensie: Twee vakantie doeboeken voor slimmerds!

Twee super leuke vakantie doeboeken waarin kleine slimmerds uitgedaagd worden met leuke spelletjes, puzzels, raadsels en opdrachten.

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Twee vakantie doeboeken voor slimmerds!'

Wat is er leuker om je kinderen op vakantie te geven dan een leuk doeboek? Lekker achter in de auto puzzels doen, tekeningen maken en het liefst nog met leuke suggesties en opdrachten om op de vakantieplek uit te voeren.

Vakantie doeboeken zijn dan ook al decennia in vele soorten en maten te krijgen, van het Donald Duck Vakantieboek tot het Voetbal International Kids Zomer Vakantie Doeboek. 

Sinds de zomer van 2016 brengt het wetenschapstijdschrift NewScientist elk jaar 2 vakantie doeboeken uit (zomer en winter) en dit jaar komt ook Filosofie Magazine met een eigen doeboek voor de vakantie. Beide boeken worden uitgegeven door Veen Media, een uitgever met veel ervaring op het gebied van doeboeken, en zijn geïllustreerd door Villa Grafica.

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Twee vakantie doeboeken voor slimmerds!'

Young Scientist Vakantiedoeboek Zomer 2018

Het 'Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018' van de makers van NewScientist is gericht op kinderen van de leeftijd 8 tot 12 jaar. Het boek is verdeeld in hoofdstukken die allemaal thema's hebben rond het hoofdthema vakantie. Zo is er een hoofdstuk over 'Op het strand', eentje over 'Vliegen' en een hoofdstuk over 'Kamperen'.

Elk hoofdstuk bevat dezelfde structuur qua inhoud, het begint met een overzicht van weetjes, dan volgt een quiz, een codekraker, nog meer weetjes, een puzzel, een experiment om zelf uit te voeren en nog een puzzel. De puzzels varieren van breinbrekers, tot woordzoekers, zoek de 10 verschillen en nog veel meer, genoeg om ieder kind uren mee zoet te houden en divers genoeg om aan elke smaak te appelleren.

In het Young Scientist Vakantieboek zijn vooral de experimenten erg leuk, met eenvoudig te verkrijgen middelen kun je zelf een leuk en leerzaam experiment opzetten. Zo kun je zelf lava maken met wat olie, water en zout of is er een goocheltruc te leren waarbij je echt papiergeld lijkt te verbranden.

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Twee vakantie doeboeken voor slimmerds!'

Het onwijs grote Filosofie Doeboek

Ook het Onwijs grote Filosofie Doeboek heeft een vaste structuur die in elk hoofdstuk wordt gevolgd. Hier zijn echter de thema's van de hoofdstukken niet vakantie gerelateerd, maar gaan allemaal over verschillende onderwerpen binnen de filosofie, zoals 'Tijd', 'De werkelijkheid', maar gelukkig ook 'Vakantie'. 

Naast veel informatie, puzzels, opdrachten en gedachten-experimenten staan er in dit boek ook veel leuke film- en leestips om dieper op een onderwerp in te gaan. Gelukkig geen ingewikkelde filosofie boeken, maar bijvoorbeeld het spannende boek 'De torens van Februari' van Tonke Dragt over het geheugen en de grappige animatiefilm 'Binnenstebuiten' over emoties.

Het Onwijs grote Filosofie Doeboek is geschikt voor kinderen van 8 tot 88, wat het naast een leuk en leerzaam doeboek voor kinderen ook een bijzonder geslaagd boek voor volwassenen maakt. Wil je in je vakantie ook eens een goed gesprek hebben, dan is er in dit doeboek ruim voldoende stof te vinden. Kijk er echter niet van op als er vanaf de achterbank ineens allerlei ingewikkelde vragen worden gesteld over ethiek, het bestaan of het universum.

Beide doeboeken zijn geïllustreerd door grafisch ontwerpburo Villa Grafica uit Diemen, maar hebben wel een heel eigen stijl. Waar in het filosofie doeboek de illustraties voornamelijk cartoons zijn, wordt in het Young Scientist boek veel meer gebruik gemaakt van foto's. Ook is de paginaopmaak heel verschillend zodat de boeken een hele eigen sfeer en beeldstijl hebben.

Twee bijzonder leuke en enorm leerzame doeboeken die wel een paar vakanties meegaan. Ook voor volwassenen!

Titel: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018
Auteurs: de makers van NewScientist
Uitgeverij: Veen Media
Prijs: € 12,50
Pagina's: 100
ISBN: 9789085716129

[Koop 'Young Scientist Vakantieboek Zomer 2018' bij Paagman.nl]

Titel: Het onwijs grote Filosofie Doeboek
Auteurs: de makers van Filosofie Magazine
Uitgeverij: Veen Media
Prijs: € 12,50
Pagina's: 100
ISBN: 9789085716303

[Koop 'Het onwijs grote Filosofie Doeboek' bij Paagman.nl]

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Twee vakantie doeboeken voor slimmerds!'

Lees meer recensies op de Kinderboekenbaas: https://kinder.boekenbaas.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je