{{ message.message }}
{{ button.text }}

Boekrecensie: Rembrandt voor kids

Een leuk en verrassend creatief doeboek om de kunstzinnige ontwikkeling van je kind een zetje in de juiste richting te geven.

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Rembrandt voor kids' Achtergrond blur afbeelding

De uitgeverij Forte Creatief heeft ondertussen een hele serie boeken in deze reeks uitgegeven, allemaal geschreven door Frank van Ark en geïllustreerd door Geert Gratema. Ieder boek heeft een ander thema en allemaal staan ze bomvol leuke oefeningen om zelf te doen.

In Houdini voor kids gaat het over goocheltrucs, Einstein voor kids is voor kleine wetenschappers, Galileo voor kids behandeld astronomie en het boek dat ik deze keer recenseer, Rembrandt voor kids, gaat over creativiteit en kunst.

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Rembrandt voor kids'

Je kunt in het boek van voren beginnen en zo langzaam naar de laatste pagina toewerken, of je slaat gewoon een pagina open en kiest een oefening uit die je leuk lijkt. De eerste paar pagina's zijn inleidend en dus is het geen slecht idee om die wel even te lezen voordat je los gaat, maar verder is er niks dat je weerhoudt om lekker creatief je eigen gang te gaan.

De oefeningen variëren van redelijk gevorderd (voor kinderen va 10 of ouder), tot heel simpel en al vanaf een jaar of 2 leuk en goed te doen. Voor de opdrachten heb je geen speciale spullen nodig en de gemiddelde voorraad teken- en verfspullen voldoet prima.

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Rembrandt voor kids'

Naast de wat frivolere oefeningen als vorkisme en kunst door een rietje, worden er ook heel veel serieuze technieken als schaduwen maken en emoties tekenen behandeld. Kijk er dan ook niet vreemd van op dat het teken- en schildertalent van je kind ineens een groeispurt krijgt nadat dit boek een aantal keer uit de kast is gehaald.

Tussen de oefeningen door staan korte blokjes met informatie over de schilders (de oude meesters) waarop de oefeningen zijn gebaseerd. Het is uiteraard niet noodzakelijk voor de oefening om deze te lezen, maar zo'n stukje kunstgeschiedenis is wel heel interessant en leerzaam. 

Echt een leuk boek om de creativiteit van je kind mee te stimuleren. De oefeningen zijn enorm divers en het zijn er zoveel dat je ondertussen wel een echte kleine Picasso in huis moet hebben voordat ze allemaal op zijn.

Titel: Rembrandt voor kids
Auteur: Frank van Ark & Geert Gratema
Uitgeverij: Forte Creatief
Prijs: € 12,95
Pagina's: 71
ISBN: 9789462500266

[Koop 'Rembrandt voor kids' bij Paagman.nl]

Afbeelding blog 'Boekrecensie: Rembrandt voor kids'

Lees meer recensies op de Kinderboekenbaas: https://kinder.boekenbaas.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je