{{ message.message }}
{{ button.text }}

5x zo kom jij vandaag de hitte wel door!

Afbeelding blog '5x zo kom jij vandaag de hitte wel door!'

Gister vroegen we jullie om jullie meest ultieme tips tegen de hitte te delen. Daar werd volop gereageerd. Dit zijn de 5 meest voorkomende tips!

1. Binnen blijven

Wie heeft bedacht dat je op tropische dagen naar buiten moet? Voor je huid én gezondheid is binnenblijven verstandiger. Maar liefst 90 procent stemde dan ook op lekker binnen blijven. "Wij blijven lekker binnen met ijsjes, koude drankjes en de ventilator aan", reageert iemand en een ander zegt: "Ik vind dit helemaal niks! Alles dicht, overal ventilatoren aan en de afzuigkap in de keuken vol aangezet om warme lucht weg te zuigen". 

Warmte hou je het beste buiten door ramen, deuren en gordijnen overdag gesloten te houden. Gooi 's avonds laat en 's ochtends vroeg alles open om het huis te laten doorluchten!

2. Rustig aan doen

Keep it calm! Met deze hitte wil je je lijf niet overbelasten, dus hou je rustig. "Ik doe helemaal niks. Lig lekker voor pampus op de bank met een waaier aan" en "Ik doe alleen wat echt nodig is...", wordt er gereageerd.

3. Water, water, water

Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar toch zijn er nog steeds mensen die met dit warme weer uitgedroogd raken. Drink dus voldoende (minstens 2 liter per dag) en zorg dat je water bij je hebt. Een plons ín het water is natuurlijk ook heerlijk verkoelend! "Af en toe duik ik in het zwembad om af te koelen." 

4. Airco

De airco is je beste vriend met deze hoge temperaturen, dat vinden ook de moeders van Mamaplaats: "Airco aan boven, zodat de slaapkamers lekker koel blijven". Maar, wat als je er geen hebt? Je kunt er heel gemakkelijk zelf een maken! Zet een paar flessen bevroren water voor je ventilator op een theedoek. De ventilator blaast nu afgekoelde lucht rond!

5. Zoek verkoeling buitenshuis

Is het binnen niet te harden? Zoek dan verkoeling in bijvoorbeeld een bioscoop, winkelcentrum of sportschool. Ook Jolijn dacht hier aan: "Vanmorgen geshopt in winkels met airco!" 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je