{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babykleding, leuke kleertjes voor je newborn!

Babykleertjes, een favoriet onderdeel van veel moeders. Al voordat je kindje geboren wordt, moet je flink wat voorbereidingen treffen. Maar naast de babykamer en andere spullen is het noodzakelijk om al voor de bevalling rompertjes, broekjes, vestjes, sokjes en mutsjes te hebben. Goed zittende én betaalbare babykleding vind je hier!

Afbeelding blog 'Babykleding, leuke kleertjes voor je newborn!'

Babykleding voor de kleine op komst

Hoewel je waarschijnlijk ook babykleertjes zult krijgen als kraamcadeau, is het belangrijk om zelf de basis alvast in huis te hebben. Je moet in ieder geval genoeg rompertjes hebt. Want je baby zal deze elke dag dragen. Babykleertjes worden snel vies, door spuug of ontlasting. Zorg dat je een goede voorraad hebt. Het kan voorkomen dat je drie keer op een dag schone kleertjes aan moet trekken.

Welk maat heb je nodig voor je newborn? Je moet sowieso wel een aantal setjes hebben in maat 50 (het liefst vier a vijf). Ook is het handig om alvast een paar setjes babykleding klaar te hebben liggen in maat 56. Zo weet je zeker dat je voor de eerste dagen voldoende babykleding in huis hebt.

Babykleertjes voor warme en koude dagen

Een baby'tje heeft het sneller koud dan jij, dus het is belangrijk je kindje warm aan te kleden. Lange broeken en shirts met lange mouwen zijn nodig. Een paar slofjes en een mutsje komen ook goed van pas, vooral als je naar buiten gaat. Ook zal je baby de eerste dagen een mutsje moeten dragen omdat een kleine kindje de meeste warmte verliest via zijn hoofd.

Als de zon schijnt is een zonnehoedje is handig. Voor het tere babyhuidje is het niet goed om lang blootgesteld te worden aan felle zonnestralen.

Shops met de leukste babykleding

Op zoek naar leuke babykleding? Wij selecteerde alvast de leukste shops met de leukste babykleding voor jouw kleintje:

babykleding
 • Kinderkleding.nl
 • Noppies
 • Olliewood
 • KIXX Online
 • Kleertjes.com
 • Vingino
 • Mexx
 • Je baby groeit snel

  Vooral de eerste paar jaar sta je met verbazing te kijken hoe snel je baby groeit. De kledingmaten volgen elkaar in rap tempo op en voor je het weet past je kindje zijn/haar kleertjes al niet meer. Het is dus verstandig om regelmatig nieuwe kleertjes aan te schaffen of om alvast een voorraad met grotere maten achter de hand te hebben.

  Prijsverschil tussen merken babykleding

  Er zijn veel verschillende soorten merken voor babykleding en je kunt het voor jezelf zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Uiteraard is de kwaliteit van merkkleding vaak wat beter, maar daar zit vaak ook een behoorlijk prijskaartje aan vast.

  Tweedehandse babykleding

  Als je een minder groot budget hebt, kun je tweedehandse babykleding aanschaffen. Dit kan via verschillende websites of door ze over te kopen van anders moeders. Omdat kleertjes maar een korte periode zijn gedragen, zijn ze vaak nog in goede staat.

  Sommige baby’s worden 'groot' geboren en passen al meteen de kleinste maatjes niet. Het kindje heeft de kleertjes dan zelfs helemaal nooit gedragen. Je kunt deze dan weer doorverkopen.

  Babykleding

  *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

  Tags:

  Login bij Mamaplaats
  Login

  Nog geen account bij Mamaplaats?
  Registreren
  profiel aanmaken

  Ik heb al een account.
  Ja, dat wil ik

  Nee, dank je