{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsverhaal

Afbeelding blog 'Zwangerschapsverhaal
' Achtergrond blur afbeelding

Mijn zwangerschap

Over mijn zwangerschap valt weinig te zeggen. Had weinig last van zwangerschapssymptomen, heel af en toe misselijk in de eerste twaalf weken. Twee keer overgegeven, waarvan waarschijnlijk één keer gewoon de griep.
Was wel smiddags heel moe, maar ook daar zal ik niet over klagen!

Ik bleef wel steeds onzeker in mijn zwangerschap, als het maar niet misgaat?! Ik heb een tijdje gevoelige borsten gehad, dat was in het begin mijn houvast (flauwe woordgrap!) Als ik dan even onzeker was voelde ik of het nog gevoelig was en kon ik weer rustig adem halen!

Bij de verloskundige eerste keer hartslag gehoord, wat was ik zenuwachtig!
Eerst ging dood leuk een stagiaire het hartje laten horen, alleen de stagiaire kreeg het niet voor elkaar. En ik kreeg steeds meer zenuwen! De verloskundige heeft haar ook lang laten proberen, dat ik er op een gegeven moment maar wat van heb gezegd! Ik weet dat die stagiaire het nog moet leren, maar hiervoor een miskraam gehad, dus was onwijs angstig dat ik geen hartslag hoorde! De verloskundige keek mij toch een beetje raar aan en nam het van de stagiaire over. Meteen hartslag.... pfieuw!

Elke keer bij de verloskundige prima hartslag! En wat was het keer op keer bijzonder!

Op de echo liet onze kleine man zich alleen goed zien tot 12 weken! Daarna steeds verkeerd liggen, kleine draak!
Wel konden ze het geslacht goed zien!
Wij wilde het geslacht graag weten, aangezien er niet heel veel meer neutrale kleding is. Voor vrienden en familie hielden we het wel geheim, poeh wat is dat lastig en wat hebben wij ons vaak versproken!

Met 34 weken leek het of mijn vliezen gebroken waren, snel naar het ziekenhuis laten checken. Gelukkkig was dat niet het geval, maar de verloskundige wilde toch graag dat ik al zou stoppen met werken. Gelukkig was dat geen probleem op mijn werk!

Het huis was aan het einde van mijn zwangerschap spik en span schoon, iets met nesteldrang?!

Mijn bevallingsverhaal volgt ook nog.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je