{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap (week 36-40) deel 1

Afbeelding blog 'Zwangerschap (week 36-40) deel 1' Achtergrond blur afbeelding

Een dag nadat
ik het condoleren had van mijn beste vriendin moest ik voor een echo naar de verloskundige. Mijn eigen was met vakantie en had ik dus een vervangende verloskundige van een praktijk waar ik met 20 weken echo ook heen was.
Ze keek aandachtig naar de echo en vond het kindje flink gegroeid. Ze vond het prettig als ik mijzelf liet testen voor zwangerschapsdiabetes. 
Een week later zaten mijn man en ik in het ziekenhuis. We hadden een afspraak om glucose te testen dmv een drankje.
Een dag later belde de verloskundige dat er niks mis was en dus geen zwangerschapsdiabetes had.

Inmiddels was het begin Augustus; 
Een paar dagen later had ik een afspraak met een diëtiste en gynaecoloog voor een extra echo. De gynaecoloog keek alles na op de echo en zag er niks vreemds aan. Mijn man en ik waren opgelucht..
ze zei: ik zal nog even een leuke foto maken van zijn gezichtje. Mijn man zei: oh dat hoeft niet hoor. Hij heeft meestal zijn handje voor zijn gezichtje. 

Toen werd ze ineens enorm stil. Wij vroegen wat er was en ze zei: ik zie iets, maar ik weet niet wat. Het lijkt of zijn oogkas niet goed is, maar ik heb hier ook niet veel verstand van. Ze wou graag dat er iemand er naar keek die er verstand van had. We kregen een afspraak bij een andere gynaecoloog in een ander ziekenhuis (wel zelfde ziekenhuis alleen een andere locatie) want degene die op deze locatie er verstand van heeft was nog op vakantie en we konden niet twee weken wachten tot hij terug was. 

Zo zit je op woensdag op de ene locatie en twee dagen later op de andere locatie.
Mijn man en ik werden nu wel een beetje zenuwachtig, wat zou er toch zijn. Toen we eenmaal aan de beurt was en ik ging liggen hoopte ik dat het kindje zich goed liet zien en dat ze zich vergist had.

De gynaecoloog was aan het kijken en zei: Ik zie inderdaad ook wat, maar niet wat mijn collega dacht te zien.. 
Ze wou graag nog even met collega kijken en we moesten even wachten tot zij ook tijd had.
Mijn man en ik zaten in de wachtkamer nog grapjes te maken. De gynaecoloog heette Hack. Dus we maakten al grapjes van: ze ging van de hak op de tak en ze zet ons wel een hak.

Een uur later konden we weer naar binnen en doordat ik al 36 weken zwanger was vonden ze het lastig om goed te kijken. Dus eerst keken ze met een gewone echo en later met een inwendige echo. Ze konden alles allebei nog niet zo plaatsen, maar dat er iets was was wel zeker. Dus kregen we het nieuws dat ze een afspraak gingen maken in het WKZ in Utrecht. 

Daar konden we maandags al terecht.
Daarover meer in deel 2!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je