{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger zijn is heftig...

Maar dat mag vooral niet gezegd worden

Afbeelding blog 'Zwanger zijn is heftig...'

Ik lig in bed en staar voor mij uit.. het is 05:19 en het is de zoveelste keer dat ik wakker word van de pijn in mijn lijf. Mijn ribben, rug, bekken en spieren beginnen het op te geven. Je hoort ze me bijna vragen.. “mens wat doe je me aan”! Ik ben op dit moment bijna 30 weken zwanger van mijn eerste kindje, een dochter! Wat zijn wij ontzettend trots, gelukkig en blij dat zij straks in ons leven mag komen.. maar man wat is dit zwaar! Eigenlijk vanaf het moment dat ik wist dat ik in verwachting was begon mijn lijf te protesteren. Niet heel gek zou je denken.. er veranderd tenslotte zo ontzettend veel! De boel gaat verschuiven, je zit bomvol met hormonen en je word ineens een stuk zwaarder. Maar ik heb het gevoel dat ik bijna nog geen enkele dag heb kunnen genieten. Hou me tengoede.. ik word elke keer weer gelukkig van het getrappel in mijn dikke uitpuilende buik! Het is prachtig en heel bijzonder! Maar of ik het leuk vind... het zwanger zijn.. absoluut niet! En het vervelende is dat daar (in mijn omgeving) heel moeilijk over gedaan word..

het is toch tenslotte het mooiste wat er is!? Dus je moet vooral niet “zeuren” en de aambeien, lekkende borsten, uitgescheurde huid, ischias, bekkeninstabiliteit maar voor lief nemen. “Hoort erbij meid.. wilde je zelf”. Maar als ik mensen vertel dat mocht ik straks over de 40 weken heen drijg te gaan, ik mijzelf in wil laten leiden, vinden de meeste mij een gigantische aansteller. En dat doet PIJN! Want ik moet vooral heel blij zijn dat dit mij mag overkomen.. en dat ik moeder mag worden.
ikzelf zie dit echt als 2 losse onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben..

ik puf, heig en sleep mezelf al 20 weken lang voort met gigantisch veel moeite. Werken, een lang stuk wandelen of slenteren door de stad zit er voor mij niet in..

een dagje door het huis heen rennen en alles van boven naar onder soppen zonder dat ik savonds huilend in bed lig van de pijn bestaat voor mij al maanden nietmeer..

Ik vind dat wij vrouwen het soms al zwaar genoeg hebben, maar continue beoordeeld worden door onze omgeving en de buitenwereld. Zeker op het moment dat wij in verwachting zijn. De goed bedoelde adviezen, bemoeials, en “hoort erbij” quotes komen lichtelijk mijn strot uit..

ik ben ontzettend blij als ons meiske over een aantal weken aan klopt! En ze is van harte welkom! Ondanks dat de ergste pijnen nog moeten komen.
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je