Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • zwanger
  • grootgezin
  • zijn

Zwanger op je 41e

Moederschap

41 en zwanger. Wauw, ik kan het nog steeds niet geloven. Voor ons is het nummer zes en net zo gewild als onze andere kinderen.

Voordat ik zwanger werd was ik heel onzeker of ik nu wel of niet zwanger wilde worden. 

Of je het wilt of niet, voor velen is 40 jaar het einde van... Op Google vond ik alleen maar verhalen over de risico’s van zwanger zijn op oudere leeftijd. 

Ik voel me helemaal niet oud. Ok, ik zie heus wel wat rimpels en ja, wat grijze haartjes ook. In mijn kop ben ik gewoon nog 30. We besloten er voor te gaan en zie en ik ben dus zwanger!

Ik krijg veel verbaasde reacties. Vreemde reacties ook. Het meest grappigste tot nu toe was die van iemand: 'Goh, zwanger op je veertigste?' Ik moest zó lachen en moest zelfs even corrigeren: 41e!

Wie heeft er ook vreemde en grappige en soms zelfs verdrietige reacties op je zwangerschap gehad?

4 jaar geleden

Herkenbaar dat schakelen van alle belevingswerelden?

4 jaar geleden

Mooie tekst op het geboortekaartje!

4 jaar geleden

Heerlijk om te lezen dat er meer zijn....zelf was ik op mijn 30ste moeder van vijf kinderen op mijn 39 ste kwam nummer zes en op mijn 41ste nummer zeven. Het is een mengelmoes van jongens en meiden. Ik geniet elke dag weer van mijn grote gezin met de oudste van 21 en de jongste van bijna 2.....en mama maar schakelen tussen alle belevingswerelden?

4 jaar geleden

Ik was 37 toen ik onze derde kreeg. Een buurvrouw reageerde: he, jij zwanger van een derde, wat moet je daar nu.mee..de keus is er toch al uit! Veel negatieve reacties gehad. Op haar geboorte kaartje stond: Als je iets voor een derde keer beleefd, lijkt het zo gewoon. Behalve als je het leven.schenkt aan een dochter of een zoon! Zo voelde dat zo bewust voor ons....en hopelijk maakte dat ook wat duidelijk voor de buitenwereld!!