{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger met opstakels

Afbeelding blog 'Zwanger met opstakels ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn zwangerschap is er niet één die je in boeken terug wilt vinden. De eerste 15 weken gingen heel erg goed, ik had geen kwaaltjes. Vanaf de 16e week begon ik heel erg pijn in mijn linker onderbuik te krijgen. Na meerdere bezoeken aan de verloskunde en gynaecoloog is vastgesteld dat ik een vleesboom heb, die voor deze pijn zorgde.

Vanaf de 20 weken zwangerschap kwam ik in de ziektewet te zitten voor 50%. Ik werkte iedere ochtend. Thuis was mijn energie door de pijn helemaal op, hierdoor sliep ik de rest van de dag. Op een gegeven moment werkte ik nog maar voor 30%.

Ik heb mijn zwangerschap niet kunnen genieten, ja af en toe van de bewegende buik. Maar voor mijn gevoel heb ik mijn hele zwangerschap geslapen. De constante pijn was vreselijk. Ze konden tijdens de zwangerschap er niets aan doen omdat het gevaarlijk was voor de kleine. Zodra hij was geboren was de pijn direct weg. 

Mijn zoon is twee weken te vroeg geboren, ik moest worden ingeleid omdat ik geen leven meer voelde. Gelukkig was er niets met hem aan de hand. Wel is mijn zoontje met maar 1 oor en gehoorgang geboren (Microtie Atresie). De roze wolk na mijn zwangerschap kwam toen ook niet. Binnen twee dagen waren we alweer terug in het ziekenhuis voor onderzoeken aan onder andere de nieren. Vanaf 6 weken oud begon hij te huilen, de hele dag. Hij sliep 's nachts wel goed gelukkig. Vlak voor ik na vier maanden weer moest gaan werken ben ik met hem naar de Osteopaat geweest. Na drie bezoeken was het gelukkig weer een vrolijk mannetje! 

Uit het genetisch onderzoek is gebleken dat de afwijking van mijn zoon bij mij vandaan komt. De kans op herhaling is tot 50%. Naast herhaling van de oor kunnen er andere afwijkingen zijn in oren, ogen, rug en hart. Dit kunnen kleine afwijkingen zijn, maar ook grote afwijkingen zoals een open rug, omgewisselde aorta etc. 

Ik wil graag weer moeder worden, maar weet nog niet of ik durf. Kan ik weer zo'n zwangerschap aan en met een rondlopende peuter. Wat zijn de consequenties? Kan ik een gezond kindje baren, of zal de volgende ook een afwijking hebben?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je