Snap
  • Baby
  • zwanger
  • pregnant
  • Momlife
  • tweedekind

Zwanger? Ik ben net bevallen...

Met mijn hart die ik in heel mijn lichaam voelde kloppen, keek ik angstig naar het schermpje op de zwangerschapstest. Jeetje wat duurt zoiets lang... Ik kijk naar de grond en grijp naar mijn hoofd. Er spoken zoveel angsten en vragen doorheen. Wat als ik... NEE, dat kan niet! Ik kijk nogmaals naar de test die ik niet heb durven loslaten. Een plusje. Met dubbele gevoelens kijk ik nogmaals angstig naar het schermpje van de test. Heb ik die wel goed uitgevoerd? Ik kan toch niet WEER zwanger zijn. Hoe dan? Mijn zoontje is nog geen 8 weken oud. Ik heb net een kind uitgepoept. Mijn wereld staat op zijn kop. En mijn man. Hoe ga ik het hem vertellen? Ons kindje is namelijk niet makkelijk, hij slaapt niet en huilt veel, hoe gaan we het doen? Kan ik wel zorgen voor 2 baby's? Hoe ga ik het mensen om ons heen vertellen? Hallo! We zijn weer zwanger. 

Desondanks voel ik me gelukkig. Ik draag weer een wondertje in mijn nog blubberende buik van mijn vorige zwangerschap. Ik kijk naar mezelf in de spiegel en hou mijn buik vast. Ik pak mijn zoontje die ligt te gillen in zijn bed en pak hem stevig vast. Je wordt grote broer, Lloyd. Hij huilt verder en vol ongeloof huil ik met hem mee.

Schat waar wilde je het nu overhebben? Shit helemaal vergeten dat ik in al mijn emoties een appje naar hem had verzonden. 'We moeten praten...' Ik begin te zweten en ik draai de verwarming uit. 'Uhm, moet dit nu, of zullen we het er straks over hebben?', vraag ik nog met een lach op mijn gezicht. En voor ik het weet heb ik er al uitgefloept dat ik weer zwanger ben. Nou, als ik ons kindje tijdens de bevalling ook zo makkelijk uifloep dacht ik nog. Het was stil in huis doodstil, zelfs Lloyd huilde niet en die momenten waren vrij bijzonder. Sterker nog, hij keek ons met grote ogen aan. 'Tja', zegt hij, 'we zien wel hoe we dat gaan doen.' 'We zien het wel? Jij zegt altijd maar we zien het wel... HOEZO we zien het wel? Wil je het niet?' 'Dit kindje komt ook wel groot', zegt hij zonder enige emotie. Er viel nogmaals een stilte. 'Leuk voor Lloyd, zit er niet zoveel leeftijdsverschil tussen. Bel de verloskundige maar.' Hij pakte mijn hand vast: 'Lieverd, we gaan dit samen doen alles komt goed.'

4 jaar geleden

Heel herkenbaar, tussen mijn jongste twee zit 10 maanden verschil. 😁

4 jaar geleden

Ik heb 4 kinderen tussen de eerste twee zit 13,5 maand en tussen de tweede en de derde zit 15 maanden en tussen de derde en de vierde zit 21 maanden . Heel druk maar ook heel mooi 😁

4 jaar geleden

Mijn zus en ik hebben 11 maanden verschil 😉 Succes met je zwangerschap!

4 jaar geleden

Heel herkenbaar een zoontje zonder schildklier en een niet hele fijne zwangerschap en daarnaast kwam er ook nog even het nieuws zijn schedelnaden zitten dicht hij moet een operatie aan zn hoofdje (gelukkig niet nodig geweest) maar ondertussen was zijn zus in de maak. Ze schelen welgeteld 1 jaar en 1 dag. En nu zijn ze 12 en 13 bijna.