{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger en alleen

Afbeelding blog 'Zwanger en alleen' Achtergrond blur afbeelding

Lief dagboek,
Na een dag hard werken kom ik thuis en tref ik een leeg huis aan. Al zijn spullen zijn weg, een Facebookberichtje met de woorden: "Ik kom niet meer terug". Verslagen en in paniek weet ik niet wat ik moet doen. Vanmorgen hebben we nog de liefde bedreven.. of was dat zijn manier van afscheid nemen? Zijn telefoon blijft onbeantwoord en ik besluit naar zijn familie te gaan. Niemand weet waar hij is, niemand begrijpt er iets van. De laatste weken waren zwaar, maar om nu op zo'n manier je zwangere vrouw te verlaten? Daar zit ik dan, aan de andere kant van de wereld, zwanger, kotsmisselijk en volledig in paniek. Op deze manier wil ik dit kindje niet..
De volgende dag besluit ik naar de huisarts te gaan om advies te vragen. Ze hoort mijn verhaal aan en besluit me naar een gynaecoloog te sturen die nog wel abortus kan doen. Ik ben labiel, maar gelukkig niet zo labiel dat ik haar raad op volg.. Op deze manier wil ik "dit kind" niet, maar abortus is voor mij geen optie. In tranen verlaat ik de praktijk en ik besluit op vakantie naar Nederland te gaan. Mijn familie en vrienden blijken een enorme steun en ik besluit om mijn leven voort te zetten in Nederland. Ik ga een laatste keer terug naar het vaderland van mijn ongeboren kind om alles af te sluiten. En zomaar opeens staat daar de vader van mijn kind voor mijn neus.. Hij wil ons terug en heeft spijt. Uiteindelijk besluit ik hem nog een kans te geven, maar dan wel in Nederland. Hij gaat akkoord en zo was hij enkele maanden later bij de bevalling en heeft hij de eerste maanden met Z. mee gemaakt. Alles leek koek en ei en we genoten intens. Helaas moest hij na drie maanden terug, en ik zou het de maanden daarna alleen doen, tot hij weer terug mocht komen. Enkele weken voor hij weer zou komen, ging het wederom mis en is hij niet meer gekomen. Weer was communicatie onmogelijk, telefoontjes bleven onbeantwoord, berichtjes ongelezen. Alles heb ik geprobeerd om, al is het mis gelopen tussen ons, hem te betrekken bij zijn kind. Op een gegeven moment gaf ik de hoop op, het kostte teveel negatieve energie. Liever besteedde ik mijn tijd aan mijn kind. En als zijn liefde voor zijn kind niet genoeg motivatie is om te communiceren en zorg te dragen, dan kan ik praten als brugman.. Maar dat zal dan geen verschil maken..
En toen opeens was hij in Nederland. Terwijl ik hem zo gevraagd had me vantevoren te verwittigen. Maar zoals altijd dacht ik in het belang van mijn kind, dus diezelfde dag is hij hem komen bezoeken. Hij zou twee weken blijven, dus ik gaf hem nog twee mogelijkheden om zijn kind te bezoeken. Echter, een van die dagen was onmogelijk voor meneer, dus die dag kwam hij niet. En de laatste dag kwam hij veel te laat.
Gelukkig ging hij weer terug en ik voelde me weer rustig. Enkele weken later kom ik er achter dat hij toch in Nederland is gebleven! Wederom schrik, schrik voor wat hij van plan is. Wat voert hij in zijn schild, wat wil hij? Hoe kan je iets van mij verwachten als communicatie zo onmogelijk is. Het feit dat hij stiekem in Nederland is maakt me bang. Maar toch geef ik hem weer een kans om te komen en z'n kind te zien, en zeg hem dat dit voor nu even de laatste keer is , en dat een volgende keer dat hij in Nederland is we goede afspraken moeten maken. Dit omdat ik eindelijk eens rust wil. Ik werk kei hard en sta er alleen voor met mijn kind.. En hij.. Hij maakt alles zo moeilijk, draagt niks bij voor zijn kind, niet in praktische zin en ook financieel niet.
Ik krijg als antwoord dat hij het allemaal niet begrijpt en een rechtszaak zal beginnen. Na alle kansen die ik hem heb gegeven, ook om zijn kind te bezoeken, dreigt hij hiermee. Al die tijd had ik een soort schuldgevoel dat hij zijn kind niet ziet opgroeien.. Maar voor mij is dit nu de druppel en vanaf nu mag dan zijn zogenaamde advocaat contact met mij opnemen. En weer voel ik me schuldig.....
Mijn verhaal zal herkenbaar zijn voor bekenden, maar ik vraag of zij mijn anonimiteit willen respecteren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je