{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zingen, bléren, mee-bulderen!

Haar pretoogjes kijken mij vragend aan. Okè nog 1 keer dan. Keel schrapen en zingen!

Afbeelding blog 'Zingen, bléren, mee-bulderen!' Achtergrond blur afbeelding

Zingen is niet mijn sterkste kant. Sterker nog, ik doe er niemand een plezier mee. Kattengejank en het geluid van een piepend krijtje of nagels over een schoolbord is er niets bij. Je weet nu precies welk geluid ik bedoel hè?! Juist, akelig en tenenkrommend.

Met een lieve baby in huis ontkom ik er toch niet helemaal aan. Een beetje ongemakkelijk zette ik mijn liedje in. "Dikkertje Dap, klom op de trap. 'S morgens vroeg om kwart over 7 om de giraffe een klontje te geven. Dag giraffe zei Dikkertje Dap......" Shit hoe ging hij nou verder? Charlie lacht en vind het blijkbaar prachtig. Ach, ik herhaal dat stukje gewoon 5 keer. Tot ik er zelf schoongenoeg van heb. Raadpleeg google: Dikkertje Dap songtekst. Mijn mond viel open. Dikkertje Dap was veel meer dan een versje, het was een heus lied. Mijn god wat een tekst.

Als een prachtige kindertijd herinnering komen alle kleuterliedjes voorbij op mijn telefoon. Luidkeels en vals als de neten bulder ik ze mee. Menig keer slaat mijn stem over maar ik zet dapper door. Een kraaiende baby vind mijn serenade van Kabouter Spillebeen, Alle eendjes zwemmen in het water en In de manenschijn prachtig. Met twee vingers zet ik mijn woorden kracht bij en wandel over haar buikje bij "klom ik op een trapje naar het raamkozijn". Succes gegarandeerd. 

Ik hoor een snuivend geluid en draai mij om. Een brede lach staat in de deuropening. "Mooi hoor schat, je hebt talent!" Het sarcasme druipt er vanaf. "Hoe lang sta jij daar al?" Ik voel mij rood kleuren tot aan mijn kruin. Ik heb namelijk achterlijk staan dansen, stemmetjes nagedaan, gelachen om mijn eigen stem die oversloeg....

"Lang genoeg om te zien hoe gek je toch bent op Charlie, ze vond het prachtig!"

Blijkbaar kan ze liedjes en muziek wel waarderen. Ik wijs Kevin er op om dit ook zo nu en dan te doen. Dit wuift hij lachend weg. "Niks voor mij dat liefjes toezingen!" Ik vraag Kevin om Charlie vast mee te nemen naar beneden. Fijn, nu heb ik even een moment om rustig te douchen. Die zijn zeldzaam! Zodra ik onder de douche vandaan kom hoor ik muziek uit de speakers knallen beneden. Wat is dit nou weer? Ik sluip zachtjes de trap af en zie hoe Kevin met Charlie in zijn armen staat te dansen en haar toezingt. Nee lieve mama's het was geen Dikkertje Dap of Kabouter Spillebeen. Het was ook geen Roodkapje of de Wielen van de bus. 

Kevin stond keihard mee te bleren met de kindvriendelijke band 'Normaal'. Achterhoekse boeren rock. Afschuwelijk! Maar hij deed het vol overgave en met een hele blije baby in zijn armen. Daar gaat het tenslotte om.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je