{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZINDELIJK maken is KINDERSPEL, (OF BABYSPEL?) #1

Ik ga het doen, Le baby is ruim 8 maanden oud en ik ben wel klaar met de luiers. Een baby van 8 maanden zindelijk maken....hmm

Afbeelding blog 'ZINDELIJK maken is KINDERSPEL, (OF BABYSPEL?) #1' Achtergrond blur afbeelding

Al toen ik zwanger was las ik over EC. Oftewel Elimination Communication. Ik kon me hier op dat moment eerlijk gezegd weinig bij voorstellen, je baby boven de wasbak houden en zijn behoefde laten doen. (Even heel kort door de bocht hoor;))

Toch toen ik net bevallen was en mijn vriend de luier van baby wilde gaan verschonen grapte ik: ach joh hou hem gewoon boven de wasbak, of een teiltje oid! Hij keek me vragend aan, want alhoewel ik mijn kennis over EC wel heb gedeeld met hem is het niet blijven hangen, tja in die tijd van mijn zwangerschap zat ik heel de dag tegen mijn partner: "Wist je dat bij baby's.....

I cant blame him! Dus nog moe van de bevalling, nog helemaal onder de hormonen( NOBODY WARNES YOU ABOUT THOSE !@#$) heb ik het maar laten gaan. Toch door de maanden heen, toen ik weer de zoveelste luier aan het verschonen was dacht ik nog wel eens terug aan EC. Zou het echt kunnen? Zou ik dat kunnen? Elke keer was het antwoord: NEE.

Ik ben allang blij dat ik sort of manage nu. Dit erbij pakken lijkt me echt niet haalbaar. Ik bedoel, I didnt even shower today!

Maar toen postte de schrijfster van dit boek Debby Mendelsohn een bericht over zindelijk maken en het begon nu wel echt te kriebelen. Zou ik het gaan proberen? Ik haalde het boek: The Diaper free baby maar na een korte blik erin geworpen te hebben was het still a bit too much. De blog van Debby kwam heel luchtig en laagdrempelig over en ik besloot ik ga er gewoon voor. 

Dus gisteravond via bol.com het boek besteld. (Nee Debby of bol.com sponsoren me nog niet voor deze blog;) en net lag hij al op de mat. Dus als het straks lukt ga ik gelijk beginnen met lezen! En dan gaan we beginnen!

Of? 

Wanneer begon jij met het zindelijk maken van je baby/dreumes/peuter/kleuter? En hoe pakte jij dit aan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je