{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zijn er nou echt geen standaard kinderkledingmaten?

Is het jullie ook weleens opgevallen dat kinderkledingmerken een eigen maattabel erop nahouden?

Afbeelding blog 'Zijn er nou echt geen standaard kinderkledingmaten?' Achtergrond blur afbeelding

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik inmiddels een half jaar moeder van een super lief zoontje. Hij groeit als kool en was binnen 2 maanden al 10 cm gegroeid. Je zou dus denken dat hij op dat moment tegen de maat 68 kleding aanliep, maar niets was minder waar. Hij zat (afhankelijk van het merk) soms zelfs nog in maat 50/56.

Tijdens mijn zwangerschap en vlak na mijn bevalling heb ik een heel hoop kinderkleding gekregen en gekocht. Stoere setjes, schattige setjes, wat nettere kleding in een grotere maat. Noem maar op. Maar waar je voor de bevalling misschien niet aan denkt, is om de kleertjes met elkaar te vergelijken om tot de juiste maten te komen. Ook bij volwassenen is het zo dat een kledingmaat per merk kan verschillen, maar het viel mij op dat er binnen kinderkleding wel enorm grote verschillen zitten. Zo heb ik bijvoorbeeld een polo met lange mouwen van Esprit in maat 50 die toch echt meer lijkt op een 62. Daarnaast heb ik verschillende vestjes in maat 68 die juist weer vallen als een 56. Er is dus letterlijk geen touw aan vast te knopen.

Waarom is er niet gewoon een verplichte richtlijn voor alle maten? Je zou denken dat de maatjes er niet voor niets in staan, want zeker als ‘nieuwe’ ouder weet je gewoon niet wat je aan moet houden. Inmiddels heb ik 3 keer een uur besteed aan het uitzoeken van kleding. Elk kledingstuk werd zorgvuldig op elkaar gelegd om zo tot de juiste maat te komen. En zeker als je nieuwe hobby het kopen van kinderkleding is, is dit best lastig!

Hoe vaak gebeurd het niet dat kleding ongedragen in de kast blijft liggen. Dit is mede door de hoeveelheid kleding, maar ik weet zeker dat dit ook komt door de grote verschillen binnen de gestelde maten. Wat ik mij dan afvraag, hoe doen jullie dit? Blijven jullie alleen bepaalde merken kopen? Nemen jullie continu jullie kindje mee? Of zijn jullie ook zo vaak kleding aan het sorteren als dat ik nu aan het doen ben?

Op dit moment heb ik tijd genoeg om al die leuke kleertjes uit te zoeken. En mijn ventje ‘loopt’ er super bij (al zeg ik het zelf), dus echt een probleem is het niet maar je moet het wel net even weten als jouw kindje net geboren is. 

Ps: die foto die jullie zien is de nieuwe kledingkast van ons ventje. Deze was wit en hebben we zelf geschilderd, ik zeg project geslaagd ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je