{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ziek kind, dag principes

Ik had mij nog zo voorgenomen het anders te doen, maar toen kreeg mijn dochter de griep en gingen alle principes over boord.

Afbeelding blog 'Ziek kind, dag principes' Achtergrond blur afbeelding

Ruim 2.5 week geleden werd mijn bijna peuter ziek. Niets ergs, een griepje. Toen het griepje hardnekkig bleek te zijn en aan bleef houden werd ik ongerust. Van blije, drukke, kakelende baby (ze lijkt immers qua karakter op haar moeder) waarbij eten nooit een probleem is geweest (ook van haar moeder), moest ik bidden en smeken om een fles leeg te drinken.

Vanaf het moment dat wij wisten dat er een klein Heemskerkje kwam, barstte onze ideeën over het ouderschap, opvoeding, regels en principes uit de spreekwoordelijke voegen. Wat wisten wij goed hoe wij het zouden aanpakken. Zo hadden wij ook over eten eindeloos nagedacht. Zelf gekookte maaltijden, eten aan de keukentafel, geen gekke geluidjes, geen gekke bekken maar "gewoon doen" en vooral geen afleidingen tijdens het eten. Deze standaard bleek goed vol te houden met een baby die alles wil eten en rond de klok van 18:00 uur een behoorlijke honger had opgebouwd. En toen, werd onze 10 maanden oude baby ziek en weigerde te eten.

Na dag twee heb ik nog nooit zo hard principes uit het keukenraam zien vliegen. Op het moment dat je kind niet eet ga je over op een andere modus waarin alles geoorloofd lijkt te zijn. In ieder geval bij ons. We hebben gedanst, gezongen, een heel wagenpark aan auto's, vliegtuigen en helikopters voor bij laten komen. Maar zonder succes. Nog steeds geen etende baby. Op dat moment denk je dat je de eerste bent bij wie dit gebeurd en heb je pertinent gefaald als ouder. Je denkt dat je kind nooit meer gaat eten.

De les die ik geleerd heb: Gooi je principes overboord en doe wat je gevoel zegt. Principes hanteren kan later weer. Inmiddels eet mijn bijna peuter weer zelf gekookte maaltijden zonder te hoeven dansen of gekke geluidjes te maken.

Kim ~ dan met en dan zonder principes

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je