{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zeven jaar geleden werd jij stilgeboren ♡︎

Afbeelding blog 'Zeven jaar geleden werd jij stilgeboren ♡︎'

Dit allerliefste, mooie, kleine mannetje werd vorige week - zeven jaar geleden -geboren.

Zoveel intense (dubbele) emoties, maar trots voer de boventoon. Voor het eerst ouders, jij maakte ons papa en mama. Voor het eerst jou mogen omarmen, je huid aanraken, je knuffelen en bewonderen, zoals iedere ouder doet bij een levend kindje. Het enige wat ontbrak was je ademhaling, je hartslag. En dat besef deed zeer, zo ontzettend zeer.

Ik dacht dat ik de hele dag zou huilen tot mijn tranen op waren. Maar jij maakte mij stil en vredig. Je gaf mij instant kracht, om alles wat er allemaal nog wel was. En dat was de tijd die wij nog met jou mochten doorbrengen. Dat wij jou mochten koesteren.

Ik wou dat onze ontmoeting een eeuwigheid duurde. Maar de tijd leek nog sneller te gaan dan ooit. Iedere seconde nam ik in mij op.

Jouw mooie gezichtje, je lippen, oortjes, teentjes, handjes. En ik wilde al onze momenten vereeuwigen. Zodat ik later altijd terug kon gaan naar dit gevoel.

Want wat is een week op een heel mensenleven?

Na de afscheidsweek van Phéron kwam ik erachter dat niet iedereen in deze allesverwoestende en immens verdrietige week weet wat er nog wel kan. Terwijl dit zo waardevol kan zijn in een later stadium. Stichting Phéron werd een jaar later opgericht om ouders direct na het verlies te helpen en inspireren bij het maken van herinneringen. Zorgverleners en professionals overhandigen sinds 2016 de Phéron Memory Box vlak na de geboorte. Hiermee kunnen de ouders herinneringen maken en samen momenten creëren.

Op de 7e geboortedag van Phéron kunnen jullie ons steunen met een troostcadeau 💛. Dit jaar hebben we het net als vele andere goede doelen organisaties moeilijker dan ooit. Jullie kunnen ons helpen om ons waardevolle werk te kunnen blijven voortzetten.

10x TROOST biedt hulp met één Phéron Memory Box aan ouders die hetzelfde hartverscheurende verlies meemaken als wij.

SMS TROOST naar 4333 en steun eenmalig met €3,-

Voor het komende kwartaal hebben we 3.000 sms’jes nodig. Kun je niet sms’en? Steun ons dan door dit bericht te delen.

#babyloss #stillborn #babyverlies #stichting #goeddoel #stichtingpheron

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je