Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond
  • post

Zeker weten, van het kastje naar de muur

Afgelopen zomer werd mijn eerste kindje geboren. Binnen twee weken werd ons kleine meisje steeds onrustiger, haar huidje vlekkerig. Je kon de klok er op gelijk zetten. Een half uur na de fles, krijssen.  Dan kreeg ik haar weer even stil en was het weer even lachen. Dat deed ze al heel snel.  En dan begon het weer. Uren lang. En maar overstrekken en knijpen in de vuisten.

de kinderarts gebeld, ik mijn vermoedde verteld van koemelk allergie.Maar nee hoor, dat kunt u niet weten. de halve familie heeft koemelk allergie en is intolerant voor lactose en fructose. Maar mijn kindje had geen allergie. Ik was over bezorgd.

Toen maar Nutrilon Omneo. Meteen ging net beter. Ons meisje veranderde. Ze sliep weer, nog niet veel maar overdag 1,5 uur!  Oooo wat was ik blij. Helaas was het maar van korte duur, na een week ging het berg afwaarts. Het werd weer huilen na de voeding. Ontlasting van bolletje met een doorsnede van 3 cm. Keihard....

Dus weer naar de kinderarts. Nee mevrouw, uw kindje heeft geen allergie. Ze heeft alleen wat harde ontlasting. neemt u maar lactulose. weer was ik niet overtuigd maar intolleranties en allergien kon volgens de ka niet. Ik gaf aan dat lactulose bol staat van de lactose. Nee dat kon geen kwaad. Na een paar dagen was ik er niet gerust op en bel de dienstdoende ka. Ik verteld de familie historie. Deze ka geeft aan lactulose uiterst onverstandig te vinden

10 jaar geleden

Goed te horen dat ook jij je intuitie hebt gevolgd! Nog beter te horen dat het nu weer goed gaar!

10 jaar geleden

Wij kunnen je de hand schudden hoor!! Suzannah is geboren met hersenvliesontsteking en in de eerste weken was ze aan het vechten voor haar leven en had ze vaak dgn geen ontlasting maar dat hoorde er bij. Toen ze thusi was na 3wkn begon ze als een heel lief rustig meisje het enige rare was dat ze haar fles heel snel leeg dronk en het altijd langs haar kin liet lopen. We hadden echt heel veel slapjes en doekjes nodig voor een voeding. Ook lag ze altijd de knijpen met haar handjes en gaf ze gilletjes.....we noemden haar silly gilly Het handen knijpen werd afgedaan als een tik die ze overgehouden had aan de ziekte.... Ook had ze huiduislag op de wangen wat KMA deed vermoeden. Ze was een opgeblazen boeda baby en ze dronk meestal nog geen 600ml per 24uur. En dit was ook nog zo toen ze 8mnd oud was! De HA zei direct KMA maar de ziekenhuizen spraken haar tegen......slechts 1% van de kindjes ontwikkeld het zo vroeg en dat kon onmogelijk mijn kind zijn. Poepen stopte volledig! Ze kreeg daar van alles voor maar niks hielp! Ze kreeg klysma's en damspoelingen en 6x de normale hoeveelheid forlax om haar maar enigszins te laten poepen.... Gelukkig sliep ze wel heel veel omdat het een kind is met weinig energie... Ze was geen standaard KMA kind maar ze had het toch echt wel! En heel ernstig! Ze moest MRI scans ivm ontwikkelingsachterstanden.....darmbiopten omdat ze niet kom poepen......en ik maar roepen: " HET IS KMA!!" Met 9mnd was ik het helemaal zat! En Suzannah ook! Ze heeft 3wkn om Pepti gezeten en toen ging het al veel beter en daarna stopte ze volledig met melk drinken en toen kon ze voor het eerst zelfstandig poepen! Een cardioloog zei later dat het wel degelijk allemaal kon. Laat je niet gek maken! Geloof in je moeder gevoel, die zit er zelden naast hoor. Sterkte!

10 jaar geleden

Het verhaal is ook nog niet af. 1 juli mogen we weer naar het ziekenhuis. Dit keer op verzoek van de kinderarts. Ik ben benieuwd wat we dan te horen krijgen.

10 jaar geleden

Sorry, je hebt gelijk. Ik lag het te schrijven op bed met de ipad. En ik liep steeds vast. Helaas lig ik bijna de hele dag vanwege bekkeninstabiliteit. Ik had voor de blog gewoon iets meer tijd moeten nemen. Onze uk van 10 maanden, heeft in iedergeval koemelk allergie. Maar ik vermoed ook lactose intolerantie en fructose. Dit laatste is op vroege leeftijd zeer zeldzaam. Helaas hebben wij een stuk of 10 mensen in de familie met deze afwijking. En ook dat is zeer zeldzaam. Ook vis eiwitten lijken een probleem, maar dat is door de ka nog niet aangtoond. Koemelk wel.