{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ze jatten onze Nutrilon

We hebben allen al een tijdje last van de oprukkende Aziatische vraag naar onze veilige babyvoeding.

Afbeelding blog 'Ze jatten onze Nutrilon'

De meeste ouders zijn helaas wel bekend met het gerotzooi, met babymelkpoeder. Mijn dochter krijgt in de avond nog een fles Nutrilon, maar is hier gelukkig niet afhankelijk meer van. Want hoe vervelend is het, dat de AH mij al een maand of 2 nee verkoopt. Gelukkig heeft de fabrikant er wel van alles op bedacht, om het toch makkelijker te maken voor ouders. En dat doen ze erg goed.

Nu las ik van de week het bericht, dat het steeds gekker word met de handelaren. Omdat de winkeliers met een limiet van 1 pak per dag werken, worden nu zelfs kinderen ingezet om de pakken te halen. Want ja, het is makkelijker om tien kinderen te ronselen voor een paar euro, dan een paar volwassenen.

Maanden geleden zag ik dit al bij ons in het winkelcentrum. Handelaren die met 3 tieners van winkel naar winkel liepen, om de pakken babymelkpoeder te halen. En geef ze eens ongelijk.. Een pak levert soms wel 40 euro op in China. De situatie is daar blijkbaar zo nijpend, dat ouders er zoveel geld voor hebben.

Er zijn wel trucs die winkel kunnen uithalen, om deze pakken oninteressant te maken. Door een sticker of een groot kruis op een pak te zetten, willen handelaren deze niet meer. Deze pakken zijn moeilijker te verkopen in China. Maar waarom doen winkels dit niet gewoon met alle pakken?

Ik begrijp de winkels ook wel weer. Hun omzet op Nutrilon is waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest. Winkeliers zouden toch zichzelf in de vingers snijden, om dit écht tegen te gaan. Wat veel winkels echter wel vaak doen, is reserveringen van ouders aannemen of een deel van de pakken markeren. Hierdoor kunnen ze de ouders toch garanderen dat ze niet altijd misgrijpen.

Ga als ouder die strijd niet aan met wanhopige ouders aan de andere kant van de wereld. Zij willen ook veilige voeding voor hun baby en dat kunnen we ze niet kwalijk nemen toch? Dus haal op tijd een pak of bestel online. Tegenwoordig kun je bij Wehkamp voor 12:00 uur bestellen, dezelfde avond in huis. Prima oplossing denk ik toch? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je