{{ message.message }}
{{ button.text }}

WTF!...mijn peuter vloekt....

hoe S.H.I.T een onderwerp van discussie werd..

Afbeelding blog 'WTF!...mijn peuter vloekt....' Achtergrond blur afbeelding

oke luister... Ik ben echt niet zo n loeder moeder die de hele dag vloekend en tierend achter mijn peuterzoon aan rent of vloekend achter de kinderwagen loopt. Ik ben een moeder met best een grote woordenschat, af en toe een woordje Brabants, maar los van het feit dat ik dit mooie accent heb, praat ik netjes ABN en geen dialect ofzo. Maaaar...

Ik ben de trotse moeder van een peuterzoon die alles wat ik zeg opzuigt als een spons,en ja dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk, zijn spraak is erg goed voor zijn leeftijd. Ik pas enorm goed op met wat ik zeg en vooral het vloeken is sinds mijn peuter praat echt wel binnen de lijntjes.. Maaaaar...

Vorige week floepte er ineens een vloek woord uit... " aah engels woord voor poep ".. Er viel namelijk een erg zware kinderstoel op mijn voet en doet dat pijn kan ik je verzekeren, ik riep het erg hard (en dan moet je weten dat mijn meest gebruikte vloek normaal gesproken ons vrouwelijke lichaamsdeel met een k.. is) maar keek om me heen en mijn zoon zat niet echt in de buurt op z'n verkeerskleed te spelen. Nog geen dag later, probeerde mijn peuterzoon zijn brandweerman Sam in een mini-politieauto te passen en dat gaat natuurlijk niet,.. en wat zegt mijn zoon? 'Mama, dat past niehieeee... aaah..S.H.I.T'..
In de eerste instantie schrok ik natuurlijk enorm, want nu vloekt hij dus ( wat zeiden ze ook al weer over kinderen, ze zijn jouw spiegel) ..maar enkele uren later, bedacht ik me ook dat het best knap is voor een tweejarige om dit woord ook nog eens in de juiste context te gebruiken.. het was best grappig ( al liet ik dat natuurlijk niet merken)

Vaders en ik verschillen van mening over het gebruik van dit engelse woord voor poep, eigenlijk hebben we al een paar dagen een S.H.I.T discussie.. Hij vindt namelijk dat dit woord moet kunnen omdat het alleen maar het engelse woord voor poep is en dat gebruiken de engelsen/amerikanen toch ook....
Ik vraag me af, of ik door dit toe te staan een kleine ouwe havenwerker in wording aan het creëren ben.. wat denken jullie mede-moeders, heeft mijn partner gelijk en moet ik het accepteren of als een malle gaan corrigeren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je