{{ message.message }}
{{ button.text }}

worsteling aan de borst...

Soms raakt ons mannetje gefrustreerd aan de borst. Dan slaat, trapt, trekt, krabt en knijpt hij! Een hele worstelng dus...

Afbeelding blog 'worsteling aan de borst...' Achtergrond blur afbeelding

Over het algemeen hebben wij een hele lieve en goedlachse baby. Maar soms, als hij bijvoorbeeld moet poepen of erg moe is en niet kan slapen, raakt hij gefrustreerd... En hoe! Het ergste vind ik als hij dit doet terwijl ik hem de borst probeer te geven. Dan heeft hij er ook het ergste last van, want als hij gefrustreerd raakt en niet aan de borst zit begint hij gewoon te huilen. Maar aan de borst is hij het ene moment lekker aan het drinken en het andere moment verandert hij in een ware terrorbaby.

Hij probeert eerst om mijn ogen eruit te pulken. Dat wil niet. Dan maar kijken of dat haar ook uit mijn hoofd kan. Uiteraard blijft dat ook stevig zitten. Vervolgens hoor ik hem een paar keer grommen en probeert hij tijdens het drinken op zijn hoofd te gaan staan. Ondertussen laat hij de borst dus niet los... Dan lijkt het er even op dat hij weer rustig verder gaat drinken. Soms is dat ook zo, maar soms word het nog een graadje erger. Mijn lippen worden half van mijn gezicht gepulkt, er volgen een paar roekeloze meppen met zijn handen en zijn benen trappelen alle kanten op. Ondertussen laat hij dan nog steeds niet los en probeer ik hem weer in een fatsoenlijke houding te krijgen. Soms werkt het om in een andere houding te gaan voeden, maar niet altijd. Ik heb ook gerpobeert om hem een knuffeldoekje te geven, maar die word aan de kant gelingerd. Ik kijk dit tafereel zo'n 10 tot 15 minuten aan voordat ik besluit dat ik wel genoeg mishandeld ben en dan leg ik hem even te spelen. Ik lach even in mezelf om hoe hij doet en denk bij mezelf dat ik nog van geluk mag spreken dat hij mijn tepels er tenminste niet af probeert te bijten. Na een half uur of uur probeer ik het nog een keer. Wel eerst de luier even checken, want vaak heeft hij inmiddels gepoept, maar dan is er niks meer aan de hand...

Ik weet zeker dat ik later wel met een big smile aan deze momenten terug moet denken. Vooral omdat ik het nu al best grappig kan vinden. En hoewel ik wel altijd gezegd heb dat ons zoontje best wel wat pit en karakter mag hebben, houd ik wel mijn hart vast voor de peuterpubertijd... Als hij nu al zulke gevechten voert om lekker te kunnen drinken, hoe word dat straks dan wel niet als hij zijn zin niet krijgt ofzo?

Iemand ervaring met zo'n vechtbaby? En zijn de driftbuien van jullie peuterpubers inderdaad veel erger dan van toen ze nog lieve kleine baby's waren?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je