Snap
  • Baby
  • post

Worstel partij

Wat kan het soms een uitdaging zijn om je kindje een pamper om te doen. Hij blijft niet meer stil liggen. De pamper vliegt me regelmatig weer om de oren bij het omdoen. Zo stil als hij eerst lag, zoveel beweegt hij nu. Geen seconde blijft hij liggen. Als ik zijn pamper wil verschonen moet ik hem haast in de houdgreep nemen. Steeds als ik net het plakstripje wil vast maken draait hij weer om. Ik moet er wel om lachen vaak, maar soms wordt ik er ook wel gek van. Helemaal als je net even iets haast hebt...en dan wil het maar niet lukken. Ik ben hem nu aan het afleiden. Als ik hem neerleg om zijn pamper te verwisselen, geef ik hem iets om mee te spelen en hou gelijk een aantal dingen binnen handbereik. Als hij van het ene zat is, krijgt hij gauw iets anders in zijn vuistjes. Ik moet zeggen nu gaat het redelijk. Maar af en toe is het best nog zweet druppels op het voorhoofd....en dat om een pamper om te krijgen hahaha. Ik zal wel blij zijn als ik uit de pampers ben. Dat duurt nog wel even, denk nog wel drie jaar...maar dromen mag toch. Ik moet wel zeggen dat het bij mijn dochtertje heel vlot ging. Die was met drie helemaal zindelijk, ook in de nacht. Dat was geweldig. Hopen dat mijn ventje het ook zo doet.

10 jaar geleden

Ik ben zelf moeder van een kind met ADHD (de stuiterversie ;) ), dus je kunt je voorstellen dat verschonen een hele opgave was bij ons. Ik ben uiteindelijk op de grond gaan verschonen. Dan legde ik een kleed op de grond, daar legde ik mijn zoon op met zijn voeten naar mij toe (ik zat op mijn billen). Dan legde ik mijn enkels over zijn schouders heen (wel uitkijken dat je hem niet plet!) en dan verschoonde ik hem heeeeeeel snel. Meestal zong ik in de tussentijd een liedje om ervoor te zorgen dat hij zich niet verveelde. Zo gauw het kon stapte ik over naar staand verschonen, dat ging een heel stuk beter!

10 jaar geleden

laat hem meehelpen bijv. rompertje vasthouden of luierdoekjes uit verpakking trekken. idd vertellen even blijven liggen en vooral niet lachen als ie dan omdraait daarmee maak je het een spelletje (hoe moeilijk dat soms ook is om niet te lachen). Vooral blijven kletsen terwijl je luier omdoet...en als je heel creatief wil zijn kun je oefenen met zittend/staand luier omdoen :)

10 jaar geleden

Hoe oud is hij? Ik moet mijn dochter soms ook wel even zeggen dat ze stil moet liggen, die is 17 maanden. En als ik haar iets in haar handen geef dan is het meestal het snelst gepiept.

10 jaar geleden

hihi best herkenbaar, gaat hier ook geregeld moeizaam. Onze dochter heeft het veeeelste druk voor een schone luier en blijkbaar stoort een vieze luier haar ook niet. Afleiden werkt hier ook vaak goed.