Snap
  • Baby
  • Babyspullen

Work in progress: klein paradijsje

Het moodboard staat als geheugensteun. Het kleine paradijsje is in de maak.

Vanaf het moment dat we weten dat er in mijn buik een klein meisje groeit, weet ik precies hoe haar kamertje eruit komt te zien.

Ik droom weg... Het kamertje krijgt een beach stijl. Natuurtinten met vleugjes pastel. Hout, schapenvacht en dromenvanger. Whitewash houten vloer en witte muren. Hoogpolig tapijtje en de Eames RAR schommelstoel.

Om nog wat over de maanden te verspreiden ben ik destijds niet gelijk begonnen met verbouwen. En heel eerlijk, die voorbereidingen en lekker bedenkelijk broeden op de spulletjes zijn misschien nog wel leuker. Ik ben begonnen met een moodboard. Een mooi woord voor heel simpel een groot kartonnen bord waarop plaatjes en afbeeldingen komen die de sfeer ademen naar hoe het eruit moet komen te zien. Een stapel magazines, een schaar en pritstift. Mijn laptop en pinterest. Eigen creativiteit gecombineerd met styling ideeën van de stijlgoeroes. Binnen een week is het grote kartonnen bord gevuld en heeft een apart mapje op mijn laptop zich gevuld met afbeeldingen van het wereld wijde web.

Er gaan een aantal weken voorbij dat het hier even bij blijft. De zakelijke agenda liet weinig ruimte over. Des te leuker het moment dat ik het weer kon oppakken. Als eerste; de zoektocht naar de beste meubelbouwer voor het ledikant en de commode. De stijl en uitvoering weet ik al. Nu nog iemand die deze wensen feilloos weet te vertalen. Na weken zoeken, vergelijken en diverse offertes opvragen (sommige zijn dol enthousiast maar ik wacht nog steeds op de offerte...) kom ik uit bij STUDIO FIEN. De website ziet er stoer, natuurlijk en vrouwelijk uit. De stille kracht hierachter blijkt Fientje Speentjes te zijn. Een jonge ambitieuze stoere vrouw. Én zelf moeder wat in dit geval heel handig is, in plaats van 'uh ik denk dat ik je begrijp' krijg je 'ja ik weet precies wat je bedoelt en je zou ook nog dit of dat, zus of zo kunnen overwegen'. Ik leg mijn ideeeën voor en de bouwtekening en offerte volgen. Na wat over en weer gemail hebben we een deal én super leuk contact. Het ledikant en de commode zullen worden gemaakt van sloophout met vleugjes pasteltinten. Stoer en liefelijk tegelijk. Begin november is Fientje gezellig op de thee geweest en hebben we e.e.a. nog doorgesproken, nu nog geen maand verder is het ene meubel al klaar en over twee weken worden beide geleverd. 

Van veel producten wist ik direct waar het verkrijgbaar zou zijn, ik had zelfs voldoende keus. Maar de dromenvanger werd net zo'n zoektocht als de juiste meubelbouwer. En ik ben behoorlijk kritisch dus ook dit duurde even. Na weken zoeken en vergelijken ook hier weer de perfect match gevonden: Echt Valerie -Handmade-. Een Ibiza/ Bohemian stijl. Een luxe creatieve uitstraling. De maker van alle producten is Valerie Voskamp. Ook Valerie blijkt een goede meedenker te zijn. De dromenvanger die ik op het oog heb, lijkt qua kleuren volgens haar niet helemaal te matchen met hoe het kamertje eruit zal komen te zien. Aan de hand van een kleurenpalet dat ik haar stuur besluit ze om het enigszins aan te passen. Op het moment van de aanvraag heeft Valerie het bijzonder druk want met minder dan anderhalve week gaat haar eerste winkel open. En toch weet ze zonder problemen binnen twee weken een oogverblindende handmade dromenvanger te maken en af te leveren.

Inmiddels zijn ook verschillende bouwvakkers (loodgieter, schilder, vloerspecialist en elektriciën) druk bezig in het kleine paradijsje. Een groot deel van de accessoires zijn binnen en het overige koop ik in de komende weken. Over twee weken is alles af. Met dan nog 6 weken op de teller zal ik er vaak, dan wel niet elke dag, naar binnen gaan en genieten van al dat prachtigs wat over een tijdje met heerlijke babygeurtjes- en geluiden gevuld gaat worden.

De volledige uitwerking en het resultaat? Wordt natuurlijk vervolgd ;-). 

8 jaar geleden

Al zie ik het eindresultaat al voor me, ben natuurlijk ook heel benieuwd naar hoe het werkelijk eruit ziet straks... Al een paar keer even weg gedroomd in haar kamertje waar nu een begin met de invulling is gemaakt. Spannend!

8 jaar geleden

Klinkt heel leuk allemaal! En ik zie het al helemaal voor me ;-) ben erg benieuwd naar het vervolg! Soms ga ik nog steeds in de kamer van mijn zoon zitten als hij nog bij de gastouder of bij mijn schoonouders is. Gewoon omdat het een heerlijke plek is en vooral dé plek van mijn zoon!

8 jaar geleden

In het vervolg deel zal ik zeker het moodboard en de uitwerking meenemen in een compilatie foto. Leuk dat je er zo benieuwd naar bent. Nog heel even geduld ;-). Is toch heerlijk als het wordt precies zoals je voor ogen hebt/ had.

8 jaar geleden

Ik ben heel erg benieuwd naar je moodboard en uitwerking! Ik heb toen ik zwanger was van ons mannetje ook een moodboard gemaakt. En bij ons was het ook wel even goed zoeken om de juiste dingen voor zijn kamertje te vinden, maar uiteindelijk is het geworden hoe ik het wilde. Ik hoop dat het bij jou ook zo slaagd! De pret heb je er in ieder geval al van :D