{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wordt Daantje doperwtje ons nieuwe vriendje?

Wat geef je je kindje te eten? vers of potjes? Het liefst geef ik alles vers maar wat geef je als je onderweg bent of weinig tijd hebt?

Afbeelding blog 'Wordt Daantje doperwtje ons nieuwe vriendje?'

De tijd is aangebroken, 5 maanden oud en we mogen gaan beginnen met een fruithapje voor onze kleine meid! Alles stond klaar: slabber, film camera en schoonmaakdoekjes om te kijken wat voor rare uitdrukkingen onze kleine meid ging maken bij het eten van een zelfgemaakt appelhapje. Maar geen gekke bekken gezien, ze vond het gelijk heerlijk!

Het ging naar binnen alsof ze nooit anders had gehad. Natuurlijk, toen ik zwanger was, heb ik altijd gezegd dat ik ging proberen om alles vers te maken. Ten eerste werd ik flink uitgelachen (keukenprinses ben ik nooit genoemd), ten tweede wist ik ook echt niks van koken (daar komt dat puntje keukenprinses weer terug). Maar lang leve het internet! Keukenmachine; check! Kinderkookboeken; check! Ingrediënten; check! Ik was er helemaal klaar voor. Ik in de keuken (niet mijn lievelingsplek van het huis), koken, pureren, schillen, snijden, ik herkende mijzelf niet meer terug. Maar ik heb wel eindelijk iemand gevonden die mijn eten lekker vind, kleine Liz!

Na de fruithapjes ben ik na 6 maanden ook begonnen met groentehapjes (groenten, ook niet mijn favoriet). Brocolli, wortels, bloemkool, alles vindt ze lekker! Ik heb zelfs pompoen aan Liz voorgeschoteld (ik heb het zelf nog nooooooit gegeten) maar ook dit vindt ze lekker, en het werkte trouwens erg goed op haar darmen ;-).

Maar, wat als we niet thuis eten? Ik had geen zin om elke keer weer in alle haast nog iets te maken, af en toe is gemak ook wel weer een keer lekker, helemaal met een kind. Daarnaast zien de potjes er niet altijd heel smakelijk uit en zit er weinig groente in en veel suiker, water en andere toegevoegde ingrediënten . Een probleem dus, vooral met oma's in de buurt. Potjes werden overal vandaan getrokken en ik moest dus iets anders gaan verzinnen. En op dat moment kwamen de reclames van Olvarit Friends mij om de oren. Vrolijk, grappig en leuk, zo kwam het op mij over. Maar mijn kleine meid moet het ook leuk gaan vinden. Ik ging de uitdaging aan, kroop achter mijn computer en bestelde meteen een hele reeks knijpflesjes op wehkamp.nl/mama-kind. Doppertjes, aardappel en kabeljauw zal de eerste uitdaging worden, spannend!

De volgende werkdag had ik het al in huis, helemaal super. Vrolijke kleurtjes,makkelijk mee te nemen en makkelijk in gebruik. Toch nog even voor de zekerheid de ingredientenlijst bekeken, maar tot mijn verbazing echt alleen maar pure ingredienten. Daar worden ik en mijn kleine meid erg blij van.

Nu het eerste obstakel, kabeljauw. Ik hou niet van vis. Ik vind het niet lekker, ik vind het stinken en ik vind het enge beesten. Maar het is hartstikke gezond dus Liz moet er toch echt aan geloven. Het knijpflesje is gelukkig makkelijk te openen en alles verloopt volgens plan. De kabeljauw ruik ik al goed (klein minpuntje voor mij) maar ik hoop dat Liz dit niet vindt. Gelukkig is dit niet het geval. Haar eten staat gereed en ze kan niet wachten om aan te vallen. De eerste hap is nog een beetje wennen, maar daarna verloopt alles volgens plan. Hap naar hap gaat het erin en ze vindt het heerlijk. Het hele bakje gaat leeg, en ik ben trots op de kleine.

Het knijpflesje is makkelijk te openen middels de draaidop, je knijpt hem in een bakje uit en verwarmt het bakje ongeveer 20 sec.  Je hebt verschillende smaken en voor iedere leeftijd is er iets.

En wat denk je de dat deze mama heeft gedaan? Gelijk weer achter de computer gekropen, wehkamp.nl opgezocht en de smaak Bloemkool, pasta en kaas gekocht. De eerste stap is gezet :-)

Linda & Liz

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je