{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie gebruikt er nog doopnamen? Of kies je alleen voor een ‘vrije naam’?

Sommige mensen hechten veel waarde aan het vernoemen en vernoemd worden. Laat je de naamkeuze hierdoor beinvloeden?

Afbeelding blog 'Wie gebruikt er nog doopnamen? Of kies je alleen voor een ‘vrije naam’?'

Ik vraag mij weleens af of er tegenwoordig nog doopnamen worden gebruikt in de naamgeving van baby’s? Zelf vind ik het heel mooi.

Toen we zwanger waren, stond gewoon vast dat de baby een doopnaam of meerdere doopnamen zou krijgen en een (vrije) naam als roepnaam.

Zo hebben we onze oudste zoon vernoemd naar de overleden vader van mijn man. Omdat we hem misten maar ook omdat we het mooi vonden dat zijn naam door werd gegeven. En onze zoon is echt de stamhouder van de familie. Toen was hij de enige van de familie, dus dat is een extra dimensie. De tweede doopnaam hebben we de naam van de enige broer van mijn man gegeven. We hebben er nog nooit spijt van gehad dat we het zo hebben gedaan.

De geboorte van een naam

Bij onze dochter en tweede zoon hebben we dat ook gedaan. Onze dochter is vernoemd naar mijn moeder, mijn overleden schoonmoeder en naar de enige zus van mijn man die voor de geboorte van ons oudste kindje erg veel voor ons had gedaan.

Onze jongste zoon hebben we vernoemd naar mijn vader en naar mijn man. Hier hebben we ook nooit spijt van gehad, sterker nog, we waren heel blij dat we dit hadden gedaan omdat mijn vader, 2 maanden na de geboorte van onze jongste zoon, plotseling overleed. En hij was zo trots dat onze jongste naar hem was vernoemd….

Toch ben ik nieuwsgierig. Wie maakt er nog gebruik van doopnamen of vernoemen ouders, broers en of zussen bij de naamkeuze van hun kindje?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je