{{ message.message }}
{{ button.text }}

What Makes Baby Perfect?

Een Top Vijf waarom Baby zo perfect is (in moeders ogen). Herkenning, ouders?

Afbeelding blog 'What Makes Baby Perfect?' Achtergrond blur afbeelding

Het is een zonnige zondagochtend. De laag stof op de ongelapte ramen wordt vrolijk opgelicht door de zonnenstralen die onze groene achtertuin bezoeken. Het lijkt binnen wel zomer; een trotse 21 graden. Dat moet ook wel, nu dat het winter is, is Baby zo verkouden dat zijn hoest meer klinkt als een haperend draaiorgel dan een kuchje, en holt zijn drapperige snot moeiteloos zijn neus uit. We verbruiken momenteel vijf vochtige zakdoekjes per halve minuut.

Zes, want mijn neus blijft niet graag achter.

Dus, terwijl Baby een roos uit de vaas plukt en die lieflijk aan mama geeft, zegt mama "Thank you, Baby," en veegt - ook lieflijk - zijn neus af. Zie? Perfecte harmonie.

Over perfectie gesproken, wat is nu de Top Vijf die baby's zo perfect maakt in de ogen van trotse ouders?

Hoewel die wellicht verschilt van ouder tot ouder, hier de Top Vijf van deze mama.

1. Het wonder zelf: [vol ongeloof] groeide hij in mij? Zat hij in mijn buik? Is dit lieve, mooie wezentje echt mijn kindje? Wauw!

2. Zijn hartverwarmende, aanstekelijke en aandoenlijke glimlach, die bijna permanent (netzoals een permanentje) op zijn gezicht geschilderd zit. Daarbij hoort nog zijn giechel en lach: deze moeten bij de zeven schoonheden van de wereld behoren.

3. "People Before Toys" lijkt het motto van Baby. Hij is zo sociaal. Ik kan hem bij iedereen op schoot zetten, en zelf naar de WC lopen. Zolang er gekke, lachende gezichten worden getrokken, het liefst met rare geluidjes, is alles goed. Speelgoed neemt een duidelijke tweede plaats, en zelfs dat deelt hij graag met andere kindjes. Ook als oudere kindjes in de fase zitten dat afpakken en wegduwen op een hoofdmenu staat.

4. Hoe snel hij leert en zich ontwikkelt. Amper tien maanden, en Baby dartelt gemakkelijk om de tafel, langs de bank, achter loopkarren. Ook is hij helemaal zelf de trap al opgeklommen.

5. Baby Babbel. Apetrots ben ik op zijn gebrabbel, en ik smelt wanneer hij van die schattige geluidjes maakt. Helemaal die eigenaardige, lieve kreuntjes als hij moe is en in slaapt probeert te vallen, alsof hij tracht te zeggen, "Ik ben niet moe, mama, ik ben niet moe, ik ben niet m...." SNURK! Tevreden en veilig slaapt hij (eventjes).

Wie deelt mijn toppers?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je