Snap
  • Baby

WELK PLASPOTJE VOOR 8 MAAND OUDE BABY? HELP!!!

​Dus ik wil mijn baby van ruim 8 maanden zindelijk maken. Hoe ik dat precies ga doen? Tja dat is nog een hele uitdaging! Ik neem jullie mee.

...op avontuur; baby zindelijk maken #2 Er komen zoveel vragen op me af en (bijna) overal lees ik dan ook dat men meestal begint zo rond de 2 jaar. 

Laat ik maar beginnen met het praktische gedeelte; wat heb ik allemaal nodig? 

  • Boek/internet over hoe ik dit moet aanpakken
  • plaspotje of wcbril verkleiner?
  • trainings luiers/broekjes
  • of gewone onderbroeken?
  • een plasmatje
  • maillot,beenwarmers of broek met spit opening

Veel van deze zaken zijn beschreven in The Diaper free baby en Zindelijk maken is kinderspel, nu moet ik eerlijk bekennen heb ik het 2e boek heel snel uit kunnen lezen maar The Diaper free baby heeft alleen al een inleiding van 30 pagina's en dan nog een heel hoofdstuk om je te overtuigen om het avontuur aan te gaan! Ik ben nu bij pagina 49 en nu gaan ze het hebben over de benodigdheden. Als jonge mama heb ik de tijd nog niet gevonden om daar dus helemaal door heen te spitten (233 pagina's?!)

Dus ik schakel jullie in. Mede mama's. DE ECHTE DESKUNDIGEN als je het mij vraagt. 

Want voor vele van jullie is het toch een been there, done that situatie? Of toch niet en ben ik de ene gekke mama die haar baby van 8 maanden zindelijk gaat (proberen) te maken?!

Echt in details treed zindelijk maken is kinderspel niet over wat voor soort potje, en wellicht is dit cookie cutter duidelijk voor de meeste mama's maar ik vraag me gelijk af, past mijn baby wel op zo'n potje? Ik begin toch ietsjes eerder dan gebruikelijk en hierdoor is het potje dus misschien te klein. 

(het liefst heb ik dan ook nog een biologisch potje zoals een becopotty)

Ik had al een website gemaild met de vraag of mijn baby van 71 cm erop past? Het antwoord was als volgt: Je zult je baby dan wel moeten helpen met zitten. Nou sorry mama's maar hoe zien ze dat dan voor zich? Want volgens Debby (schrijfster van het boek) "moet" je met je baby spelen, liedjes zingen, verhaaltjes voorlezen, met blokken spelen oid.  Ik zag mezelf al helemaal de Rumba dansen met de xylofoon van mijn zoontje om mezelf te begeleiden, of wellicht wil hij me wel begeleiden? Maar hoe dan? Als ik ondertussen ook mijn baby moet ondersteunen op het potje!?

Dus mijn grote vraag aan jullie mama's:

Welk plaspotje is voor mijn kleine,lieve baby geschikt? 

8 jaar geleden

Dankjewel! Leuk om te lezen dat je mn blogs graag leest! Ik heb dag 1 net online gezet!:)

8 jaar geleden

Ik ben zelf nog geen mama, dus helaas geen ervaring. Maar ben heel benieuwd naar jou ervaringen, dus blijf vooral bloggen! Lees je blogs heel graag! Succes mrt de potty training!

8 jaar geleden

Darmproblemen bijvoorbeeld

8 jaar geleden

Hoi Wendy, ja zou wel heel fijn zijn!