{{ message.message }}
{{ button.text }}

wel of geen speen?

oordat mijn kleine meid geboren werd was ik ervan overtuigd geen speen te gebruiken. Ik dacht dat het slecht zou zijn voor wanneer er tandjes kwamen en dat het moeilijk is om een kindje er weer vanaf te krijgen. Toch ben ik al heel snel begonnen met het gebruik van een speentje voor het slapen gaan. Zo wordt mijn meisje rustig en vat ze makkelijker in slaap. Nadat ik het een en ander gelezen had merkte ik dat het eigenlijk helemaal geen kwaad kan voor de tandjes en dat het vooral gevolgen kan hebben voor het geven van borstvoeding. Aangezien ik hier met 8 weken mee gestopt ben en rond deze tijd ook met een speentje ben begonnen heb ik er geen hinder van ondervonden.

Afbeelding blog 'wel of geen speen?' Achtergrond blur afbeelding
Voordat mijn kleine meid geboren werd was ik ervan overtuigd geen speen te gebruiken. Ik dacht dat het slecht zou zijn voor wanneer er tandjes kwamen en dat het moeilijk is om een kindje er weer vanaf te krijgen. Toch ben ik al heel snel begonnen met het gebruik van een speentje voor het slapen gaan. Zo wordt mijn meisje rustig en vat ze makkelijker in slaap. Nadat ik het een en ander gelezen had merkte ik dat het eigenlijk helemaal geen kwaad kan voor de tandjes en dat het vooral gevolgen kan hebben voor het geven van borstvoeding. Aangezien ik hier met 8 weken mee gestopt ben en rond deze tijd ook met een speentje ben begonnen heb ik er geen hinder van ondervonden. Ik ben begonnen met 1 speentje. Die zat in een of ander gratis pakket. Uitkoken ging samen met de fles en was dus geen extra werk. Totdat mijn meisje erachter kwam dat ze de speen ook uit haar mond kon halen. Geregeld viel hij op de grond en dus besloot ik zo'n ding te halen waarmee je de speen aan het truitje vast kunt maken. Dit werkt wel goed! Even heb ik er ook nog over getwijfeld of ik mijn meisje ook overdag een speentje zou aanbieden als ze bijvoorbeeld ergens van schrikt ofzo. Toch heb ik dat niet gedaan. Ik gebruik hem echt alleen bij het slapen gaan. Op deze manier hoop ik dat ze er niet te zeer aan gehecht raakt, want ik hoop niet dat ze met een jaar of 2 nog met een speentje loopt. Ik heb eigenlijk geen idee of het dan wel schadelijk is aangezien het melkgebit dan volop aan het groeien is. Ik vond het trouwens ook wel leuk om zo'n speen te hebben van Serious Request van afgelopen december. Dus die had ik mee besteld. Wilde mijn meisje die toen niet! Ach ja, das dan maar gewoon voor het goede doel he! Ik ga wel zien hoe het allemaal loopt. Ik ben namelijk al bij meerdere dingen er tegenaan gelopen dat ik het in de praktijk toch anders (en soms zelfs het tegenoverstelde) doe dan wat ik me had bedacht voor mijn kleine schatje er was.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je