{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wel een kind, geen relatie: mijn verhaal!

Niet iedereen begrijpt mijn situatie, daarom dacht ik... Ik zet het op 'papier'! Erg benieuwd naar de reacties :)

Afbeelding blog 'Wel een kind, geen relatie: mijn verhaal! '

Ring ring... Sinds een paar maanden gingen mijn eierstokken tekeer! Veel vriendinnen in mijn omgeving waren zwanger of hadden zo'n schattige kleine baby. How cute! Geen wonder dus dat ik ook een baby wilde...

Maar dat was geen optie. Geen relatie. Geen gezin. Geen baby dus. Punt.

Totdat...

Mijn beste vriend Tom en ik weer eens een van onze gezellige date-nights hadden. Op de een of andere manier kwam het onderwerp kinderen naar boven. Tom is super gay en heeft altijd scharrels maar geen echte vriendjes. Aangezien ik een van de weinige singels uit mijn vriendengroep ben, zijn Tom en ik altijd elkaars date. Toen we dus een serieus gesprek over kinderen hadden en ik vertelde over mijn rammelende eierstokken haakte hij daarop in: ''Jamie, ik heb PRECIES HETZELFDE''! 

Om een heeeeeeele lange periode van wikken, wegen, adviezen, geregel en gevoel kort te maken: Tom en ik gingen het proberen, samen een kindje. 

De reis startte bij de voortplantingsarts (want nee de natuurlijke manier was geen optie) en eindigde een paar maanden later al met een positieve zwangerschapstest. WOW bizar! We waren door het dolle heen. 

Nu, 2 jaar later gaat het perfect. Logan is twee dagen in de week bij Tom en de rest van de week bij mij. De opvoeding gaat perfect en nog steeds zijn Tom en ik beste vrienden. 

Mijn omgeving heb ik vanaf moment één betrokken bij mijn plannen en afwegingen. Zij stonden pal achter me (alhoewel het bij mijn ouders iets meer voeten in de aarde gekost heeft, maar nu zijn ze helemaal weg van Logan). Maar sinds kort loop ik tegen iets anders aan: andere ouders. Vriendjes en vriendinnetjes van Logan die haar vragen hoe het is met een papa en mama die niet samen zijn.

Ik zie zelfs mensen op het kinderdagverblijf smoezen over me. Dat is toch niet netjes? Ik ben erg bang dat Logan hier last van gaat krijgen als ze wat ouder is. Of zelfs gepest gaat worden... 

Daarom hulp gevraagd: hoe moet ik omgaan met de situatie? Op de smoezende ouders afstappen en in gesprek gaan? En nog een vraag: Wat vinden jullie van mijn situatie? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je