Snap
  • Baby

Wegbrengen naar de kinderopvang

Kleine Jaxx gaat twee keer in de week naar de kinderopvang. Hij is 10 maanden oud en heeft het prima naar zijn zin.

Alleen nu is er sinds kort een nieuwe 'trend' of zo op het kinderdagverblijf: de moeders (sporadisch vaders in de ochtend) blijven super lang hangen met overdragen. Zoals vanmorgen bijvoorbeeld: ik voelde me gewoon schuldig dat ik direct wegging...

De afgelopen maand is het eigenlijk, al bij binnenkomst om kwart voor 8 is het volle bak. Moeders kletsen en hangen op de bankjes, sommige spelen ruim een kwartier met hun kindje voordat ze gaan. Ik ben zo op de vroege morgen helemaal niet in staat om sociaal te doen en het lijkt me voor de kinderen ook een beetje druk zo?!

Ik heb niet het idee dat veel kindjes last van eenkennigheid hebben of iets dergelijks, want dan zou ik het wel begrijpen. Ik zet Jaxx in de speelhoek samen met zijn vaste speelmaatjes en geef de leidster een update van de status van Jaxxie: 

  • Vannacht een extra flesje gehad want hij wilde niet slapen
  • Vanmorgen om 06:00 flesje gehad
  • Hij hoest en snottert een beetje, af en toe neusspray graag
  • Liever geen worteltjes geven (we denken dat hij allergisch is)
  • That's it, goede wedstrijd ;) 

Kusje aan mijn mannetje en weg ben ik. Hij vindt het prima zo. De andere moeders hebben een diepgaand gesprek over de combinatie van huisdieren en kinderen en over de meest verantwoorde manier van slapen... Stiekem voel ik me dan een beetje een aso moeder... Zij dropt haar kind en is meteen weg, zoiets...

Mijn vraag aan jullie, mede mama's: hoeveel tijd nemen jullie om je kindje weg te brengen? 

6 jaar geleden

Hallo mama's, Ik ben mama en leidster. Voor de kinderen en de leidsters is het fijn als het afscheid kort maar krachtig is. Een goede overdracht voor de leidster en een goede maar kort afscheid van je kindje. De ruimte is meestal niet groot genoeg voor zovee l volwassenen en de leidsters kunnen niet goed het overzicht houden van de kinderen. Natuurlijk is het gezellig om met elkaar te kletsen naar dan even buiten of op de gang uit het zicht van je kindje. Fijne dag allemaal.

6 jaar geleden

Ik werk zelf op een kinderdagverblijf. Je merkt dat het voor de kinderen het fijnst is om niet lang te blijven hangen. Hou het afscheid zo kort mogelijk maar zeg wel duidelijk gedag. Hoe langer je blijft hangen hoe lastiger de kinderen het gaan vinden dat je weg gaat.. bij op op het kdv zijn er 1 a 2 ouders die blijven hangen. Je merkt dat deze kindjes nu last gaan krijgen als papa of mama weg gaan.

6 jaar geleden

Misschien ligt het aan de naam van ons kind???? De mijne heet Jax met 1 X hihi Ik, of mijn man, doen hetzelfde als jij hoor ;) Update, kus, en gaan. Op naar ons werk! ????

6 jaar geleden

Ik breng mijn kinderen óók kort weg hoor.kusje en knuffel,instructie aan de leidster (s)zwaaien voor het raampje.that's all. Niks geen slechte moeder hoor. ????