{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wegbrengen naar de kinderopvang

Kleine Jaxx gaat twee keer in de week naar de kinderopvang. Hij is 10 maanden oud en heeft het prima naar zijn zin.

Afbeelding blog 'Wegbrengen naar de kinderopvang'

Alleen nu is er sinds kort een nieuwe 'trend' of zo op het kinderdagverblijf: de moeders (sporadisch vaders in de ochtend) blijven super lang hangen met overdragen. Zoals vanmorgen bijvoorbeeld: ik voelde me gewoon schuldig dat ik direct wegging...

De afgelopen maand is het eigenlijk, al bij binnenkomst om kwart voor 8 is het volle bak. Moeders kletsen en hangen op de bankjes, sommige spelen ruim een kwartier met hun kindje voordat ze gaan. Ik ben zo op de vroege morgen helemaal niet in staat om sociaal te doen en het lijkt me voor de kinderen ook een beetje druk zo?!

Ik heb niet het idee dat veel kindjes last van eenkennigheid hebben of iets dergelijks, want dan zou ik het wel begrijpen. Ik zet Jaxx in de speelhoek samen met zijn vaste speelmaatjes en geef de leidster een update van de status van Jaxxie: 

  • Vannacht een extra flesje gehad want hij wilde niet slapen
  • Vanmorgen om 06:00 flesje gehad
  • Hij hoest en snottert een beetje, af en toe neusspray graag
  • Liever geen worteltjes geven (we denken dat hij allergisch is)
  • That's it, goede wedstrijd ;) 

Kusje aan mijn mannetje en weg ben ik. Hij vindt het prima zo. De andere moeders hebben een diepgaand gesprek over de combinatie van huisdieren en kinderen en over de meest verantwoorde manier van slapen... Stiekem voel ik me dan een beetje een aso moeder... Zij dropt haar kind en is meteen weg, zoiets...

Mijn vraag aan jullie, mede mama's: hoeveel tijd nemen jullie om je kindje weg te brengen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je