{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weg met die luieruitslag

Luieruitslag is een veel voorkomend probleem bij baby's en soms gaat het niet zo snel weg. Wij hadden wel een erg verassende oplossing.

Afbeelding blog 'Weg met die luieruitslag'

Vanaf haar eerste dagen had onze kleine meid last van luieruitslag. Van het dik smeren van sudocreme tot schoonmaken met afgekoeld gekookt water op een watje niks hielp. De kraamverzorgster gaf voordat ze weg ging de tip toch even langs de huisarts te gaan om na te gaan of het geen schimmelinfectie was. De huisarts gaf aan dat dit niet het geval was. Maar de kinderarts van het consultatiebureau zei dat we toch met schimmelcreme moesten smeren, baat het niet dan schaad het niet. Al ging ik hieraan twijfelen toen de verkoper van de drogist aangaf dat ze dit alleen op doktersadvies verkochten. Toch geprobeerd, want advies van consultatiebureau is vaak wel goed bedoeld.

Het grote probleem met onze meid was dat ze veel moest poepen. Bij elke luier die we verschoonden zat wel een vleugje poep bij. Dan kan je smeren wat je wilt, maar die zure babypoep bleef maar komen, elke luier, hoe vaak we ook verschoonden.

Toen brak de avond aan dat ze lekker sliep en ik met mijn man weer eens een wijntje open trok. Uiteraard werd de kleine meid wakker en wilde eten. Aangezien de afgekolfde melk in de vriezer stond, kozen wij ervoor om haar een keer kunstvoeding te geven. En ook omdat ze op het consultatiebureau hadden aangegeven dat ze "te weinig" was aangekomen (nog perfect op gemiddelde lijn, maar stijgende lijn kwam niet overeen met lijn van voorgaande bezoek), was een beetje bijvoeren geen overbodige luxe. Dus we besloten elke dag één keer kunstvoeding te geven. En wonder boven wonder poepte ze nog één of twee keer per dag. Weg met de luieruitslag, eindelijk na twee maanden rode billetjes.

Wanneer ze nu poept zit ook meteen alles onder en kunnen we haar weer nieuwe schone kleren aangeven. Maar dat doen we met alle
liefde aangezien die luieruitslag eindelijk weg is!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je