{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weg met de flesvoeding

Bijna 1 jaar, dat betekent afbouwen met de flesjes. Hoe gaan we dat doen?

Afbeelding blog 'Weg met de flesvoeding'

Bij de 11 maanden controle op het consultatiebureau kregen we te horen dat onze dochter nu ook gewone melk mocht drinken en dan nog maar 300 cc per dag. Fijn! Niet iedere keer dat geknoei met melkpoeder.

In werkelijkheid vind ik het toch wat minder praktisch. 's Ochtends krijgt ze nu nog een papje van 150cc halfvolle melk. 's Avonds krijgt ze een flesje met 150cc halfvolle melk en een Liga'tje. Langzaamaan zullen we dat ook moeten gaan afbouwen, maar dat zie ik voorlopig nog niet zo zitten!

Vanochtend was toevallig de pap op. Vriendlief heeft toen geprobeerd haar een boterhammetje te voeren. Dat wilde ze natuurlijk niet. Snel een nieuw pak pap gehaald en ja hoor, dat ging er wel in. 

Ook de avondfles heeft ze voor mijn gevoel echt nog nodig. Het avondeten met toetje krijgt ze rond 5 uur en om 7 uur/half 8 gaat ze naar bed. Het flesje dat ze dan krijgt gaat er ook helemaal in. 

Ze krijgt nu dus best wel veel melk binnen, waarvan ik mij afvraag of dat wel zo goed is. Daarbij wil ik de flesjes sowieso wel graag afbouwen, zodat ze ook meer 'gewoon' eten binnen krijgt.

Iemand tips om de flesjes af te bouwen/om er helemaal mee te stoppen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je