Snap
  • Baby
  • slapen

Weer thuis!

5 jaar geleden

Zoals veel professionals, mensen verschillen de meningen nog al. Ook de onderzoeken. Tuurlijk begin je niet gelijk met slaap training en probeer je eerst alle andere dingen. Maar als je merkt dat alles wat je doet niet helpt en je kindje daar dus de dupe van word. Dan kijk je verder en dan kan zoiets de uitkomst zijn. Zoals je in andere blogs heb kunnen lezen zijn ze er achter gekomen dat hij niet tegen prikkels kan. Althans niet kan verwerken. Hier kunnen ze nu mee aan de slag. Zorg op maat kan je hey eigenlijk wel noemen. Niet ieder kindje is het zelfde en makkelijk/ normaal. Met de opmerkingen die je maakt kan je mensen kwetsen helemaal als er zoiets speelt. Ze wilt haar hart luchten om het zo een stuk te verwerken. Reageer dan gewoon niet op haar blog. Ik neem aan dat je ook een zorg professional bent dan ken je de tekst./afkorting. Laat OMA thuis!

5 jaar geleden

Goed verwoorde begrijpelijke artikelen over waarom slaaptrainen zo schadelijk is. http://www.natuurlijkouderschap.org/de-misleiding-van-het-‘gecontroleerde-huilen’/ https://www.eurolac.net/slaaptraining/ https://natuurlijkgezondopvoeden.nl/blog/2018/09/15/slaaptraining/

5 jaar geleden

Mijn persoonlijke en professionele mening is dat slaaptraining echt het meest nare lelijke is dat goedbedoelende ouders hun kind aandoen omdat cb's en artsen in de jaren 60 zijn blijven hangen met hun adviezen horende bij de industrialisatie. Het advies om baby's te laten huilen komt overigens van Hitler. Baby's huilen áltijd, zonder uitzondering, met een reden. We hebben aangeleerd gekregen dat baby's nu eenmaal huilen en manipulerende etterbakjes zijn. Een veel gehoorde mening ook, vooral van niet-ouders. Maar zolang je niet gehinderd bent door enige feitelijke wetenschappelijke kennis over dit onderwerp kun je zulke dingen blijven herhalen. Zodra je je daadwerkelijk verdiept in de materie en ontdekt wat je je baby aandoet met zulke methoden, heb je spijt als haren op je hoofd. Er is heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit soort praktijken, en zonder uitzondering tonen ze dezelfde resultaten. Slaaptraining is echt een misselijkmakende praktijk waar je kinderen de rest van hun leven de consequenties van zullen ervaren.

5 jaar geleden

Wat zal dit een verademing zijn voor jullie allemaal! Fijn hoor, een moeilijke maar juiste beslissing geweest denk ik!