{{ message.message }}
{{ button.text }}

Weer slecht nieuws?

Afbeelding blog 'Weer slecht nieuws?' Achtergrond blur afbeelding

20 weken echo

Ondanks het slechte nieuws, bleef ik positief en dacht, ik zie mijn aapje nu wel elke week!

Het hoofdje van Xavi werd weer gemeten, gynaecoloog deed de meting nu en hij zei dat er zo veel vocht in het hoofdje zit, dat de hersenen zich niet goed kunnen ontwikkelen. Hij wilde dat de kinderneuroloog ook mee kijkt om haar mening horen.
De gynaecoloog was de rest van Xavi aan het bekijken op de echo, en blijkt dat Xavi's rechter long onder ontwikkeld is en het hartje zich aan de rechter kant heeft genesteld. Zijn linker long was ook iets groter dan normaal. Gynaecoloog gaf aan dat na de bevalling hij er een kinderlongarts en een kindercardioloog naar laat kijken.

De neuroloog werd er dus bij gehaald, samen waren ze weer aan het fluisteren, toen wist ik meteen dat het niet oke was. Neuroloog ging met ons het gesprek aan.
De hersenen kunnen zich zo moeilijk ontwikkelen, dat het haar beter leek om de zwangerschap af te breken. Micha en ik keken elkaar aan en hadden meteen zoiets van "uhm, waarom?" Ik vroeg aan de neuroloog, of Xavi een kas plantje zou worden met heel veel pijn. Daar kon ze geen antwoord op geven. Wij hebben meteen aangegeven, dat we doorgaan met de zwangerschap. Zo lang niemand kan zeggen dat Xavi geen leven zal hebben na de bevalling, wordt er niks afgebroken.

Met lood in onze schoenen gingen we naar huis.
Familie en vrienden verteld wat de kinderneuroloog had gezegt. Iedereen was geschrokken, maar stonden allemaal achter onze keuze, om de zwangerschap niet af te breken.

Door alle spanningen, kreeg ik ook last van mijn rug, het voelde anders dan een normale pijn in mijn rug. Het ziekenhuis gebeld en aangegeven wat ik op het moment voelde.
De gynaecoloog wilde mij even zien en alles even checken voor de zekerheid.

Aangekomen in het UMC+ werd ik meteen aan de CTG gelegd. Er waren hele lichte weeën te zien, maar niks verontrustend. Ik had ook last van harde buik en ik moest voor de zekerheid één nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie. Dag later nog een CTG gehad en alles was nu rustig. Ik mocht naar huis, maar ik moest wel rustig aan doen.

In de tussen tijd genoot ik thuis van het getrappel in mijn buik. Ik was wel al bezig met hoe ga ik bevallen, natuurlijke bevalling of een keizersnede? Zou een natuurlijke bevalling wel gaan? Maar ik had het ook snel weer naast me neer gelegd, dit is iets wat ik met de gynaecoloog moet bespreken.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je