{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wedstrijden en baby's

Iedereen kent de programma's wel waarin moeders hun dochters dingen laten doen wat zij eigenlijk vroeger wilden.

Afbeelding blog 'Wedstrijden en baby's' Achtergrond blur afbeelding

Op tlc heb ik wel eens een programma gezien over moeders die hun kinderen een dikke laag make-up op smeerden en vervolgens huilend het podium op stuurden voor een pirouette en een sexy dansje, in de hoop een keer een miss verkiezing te winnen. Hun kids werden laatste en kregen spontaan problemen met hun zelfvertrouwen. Ook bij de opvoeding schoot het er nog wel eens bij in.. Alles, omdat moeder zo nodig wilde dat zij het vroeger had gedaan. 

Ik snapte dit nooit. Nog steeds eerlijk gezegd niet, nu ik zelf moeder ben. Deze kinderen zien er met make-up op veels te oud uit! Het is dat je het aan de lengte kunt zien dat het nog kinderen zijn. Het enige wat ik kon denken was; laat ze toch lekker kind zijn! Houd op met die flauwekul en vleeskeuringen. Laat ze er zelf voor kiezen. 

Ik had dan ook nooit gedacht dat ik onze dochter nog een keer zou opgeven voor baby van het jaar. Het staat ook lijnrecht tegenover hetgeen wat ik altijd heb gezegd; Laat kinderen zelf beslissen! De reden dat ik het wel heb gedaan is,  omdat het een wedstrijd is van Cordaid Memisa. Een organisatie tegen moeder en kindsterfte in ontwikkelingslanden. Door mijn eigen ervaring in Afrika en, omdat ik er zelf met mijn neus op de feiten ben gedrukt heb ik besloten een uitzondering te maken. De SMS kosten gaan niet naar een of ander bedrijf dat toch al miljarden bezit. Het gaat naar een organisatie die het hard kan gebruiken en een verschil wil maken!  Ik moet er toch niet aan denken dat er bij ons tijdens de bevalling iets was mis gegaan en onze dochter Leah, of ik, er niet meer zou zijn. Wat dat betreft zijn wij gezegend dat wij in een land wonen met goede gezondheidszorg in vergelijking met ontwikkelingslanden. 

Graag zou ik, na dit alles, jullie willen vragen om te stemmen. Laat je stem horen en help mee om de problemen aan te pakken. Help mee om te zorgen dat het niet meer normaal is dat moeder, of kind overlijdt. Stemmen kan via http://babyvanhetjaar2014.nl/3526-baby-leah.html

En help mee:-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je