Snap
  • Baby

We kregen een aapje!

Toen ik zwanger was had ik last van haargroei. Niet alleen op mijn hoofd begon mijn haar te groeien maar ook op alle andere plekken.

Het meest opvallend was natuurlijk het haar op mijn buik. De licht blonde donshaartjes die daar ooit zaten waren veranderd in een diep donker woud. Heel charmant (not) en mijn man maakte nog een grapje door te vragen:  "wat wordt het als je veel haar op je buik hebt?" Ik antwoordde: "Een aapje." Ik wist toen nog niet dat dit weleens meer waarheid kon bevatten dan ik deed vermoeden. 

Maar in de kraamweek zagen we het al, een klein gaatje boven haar bilspleet, daar heeft natuurlijk haar staartje gezeten. Al snel noemde ik haar mijn kleine aapje omdat ze niet alleen een afgevallen staartje heeft maar zich ook aan me vast klampt als een baby aapje. Alleen aan mama trouwens. De rest krijgt een andere behandeling. 

Daarnaast is haar favoriete hobby om door haren te kroelen (lees vlooien) met haar handjes. Ja trekken doet ze ook, maar dat is uit enthousiasme. Heerlijk vind ze dat. 

En dan heeft ze sinds kort ontdekt dat ze enkele stapjes kan zetten en hiermee ook haar evenwicht verder ontwikkeld. De eerste dag na haar eerste stapje klom ze in de maxicosi. De tweede dag gebruikte ze het onderstel van de kinderwagen als klimtoestel en de derde dag zat ze op de trap. En vandaag vond ze het wel een goed idee om haar loopwagen als klimrek te gebruiken. Er zit een uitsparing met een staafje met kralen waar ze aan kan draaien. Maar zij vond het ook heel geschikt om haar teentjes tussen te stoppen en zo een stapje hoger te komen. Heel slim, maar ook super gevaarlijk! Want dat ding heeft wielen. 

Ze is pas 10 maanden en die apenstreken lijken nu al hoogtij te vieren. Ze is ons kleine aapje, maar oh wat moeten we haar in de gaten houden!

9 jaar geleden

Haha mooi geschreven! Leuk aapje

9 jaar geleden

We genieten van ons kleine aapje maar het is opletten geblazen! :)

9 jaar geleden

Dat klinkt inderdaad als een klein aapje :D Nu nog een klimaapje, straks apenstreken! Veel plezier en succes haha!