{{ message.message }}
{{ button.text }}

Watertrappelen in Portugal

Met 24 graden, een warm zonnetje en strakblauwe lucht is het tijd voor iets nieuws: zwemmen

Afbeelding blog 'Watertrappelen in Portugal' Achtergrond blur afbeelding

Eén van de laatste dingen die ik kocht vóór we op vakantie gingen; zwemluiers en een badpakje. Tijd om ze in Portugal te water te laten...

Een zwemluier en het blauw-wit gestreepte badpakje mét roze strik haal ik uit de koffer. Donna ligt klaar op haar aan- en omkleedplek en staart met grote pretogen naar mij, er komen zelfs weer wat brabbel geluiden uit. Wanneer ik haar uitkleed kijkt ze me toch wat verbazend aan, immers is ze de ochtend net omgekleed en ze heeft ook geen spuitluier.

De zwemluier voelt niet anders dus ze laat het rustig toe. Ook bij het aantrekken van het badkpakje is er niet heel veel aan de hand, ze draait mee van links naar rechts, toch zie je haar een beetje bedenkelijk kijken 'wat is dit voor kledingstuk dat vanaf mijn teentjes helemaal naar boven tot aan mijn schoudertjes wordt getrokken en niet andersom van over mijn hoofdje naar beneden'.

In het zwembad aangekomen trek ik haar badjasje uit. Eerst een warme douche, ondertussen test manlief de temperatuur van het zwembad. Goedgekeurd dus we staan klaar voor de nieuwste gebeurtenis: watertrappelen!

Ik draag Donna, loop al vertellend wat we gaan doen naar het randje van het zwembad en laat haar langzaam in het water en de armen van de liefste papa zakken. Met elke centimer meer in het water, worden haar ogen groter. Van verbazing, pret en nieuwsgierigheid.

Het gaat goed. We dobberen eerst wat en zwemmen daarna een baantje. Donna vindt het prima, lijkt te genieten, kijkt haar ogen uit en ja hoor spetter spatter ze beweegt haar voetjes. Watertrappelen!

Een brede lach op haar gezichtje als ook oma in het zwembad verschijnt.

Zo gezellig en met veel plezier dobberen en zwemmen we nog zo'n 15 min. door. Daarna in het grote ronde zitbad met warm water. Donna geniet zichtbaar maar na 10 min. is het over met de spanningsboog.

Tijd voor weer een warme douche en een groene vink achter 'voor de eerste keer zwemmen'. Terug op de hotelkamer verwen ik Donna met een fijne creme, mooie zachte kleertjes en veel knuffels. Haar oogjes worden loom, het was een waar avontuurtje. Nu een uurtje slapen zzzzzz.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je